Maandarchief: februari 2006

Morgen, 28-2: Losar en dag van Brian Jones

Brian JonesEr is helaas niets aan te doen, maar na al het vlagvertoon tijdens de demonstratie op de Dam van afgelopen zaterdag, is het morgen alweer vlagdag.

Het is de dag van Brian Jones en de Stones (voorgesteld door Rookgordijn), en deze dag valt dit jaar samen met Losar oftewel Tibetaans Nieuwjaar (voorgesteld door Bordertje19).

UPDATE – 27-02-05 – 17:50:
Gezien alle commotie rond de demonstratie op de Dam van afgelopen zaterdag heeft Monique van Rookgordijn besloten om de viering van de geboortedag van Brian Jones voor deze keer op te schorten, en alleen te vlaggen voor Tibet.

Foto’s van de demonstratie op de Dam

Foto 1Foto 2
Foto 3Foto 4
Foto 1: Monique van Rookgordijn (met spandoek) naast Joop (ik dus) van Actiefront! (met vlag van Nedermarken). De mannen op de voorgrond zijn beslist geen relschoppers, maar zijn helaas wel symathisanten van Vlaams Blok (Belang). Met de club van Filip de Winter heb ik niets te maken!
De foto komt van Blikopnieuws.nl die de nieuwsfeiten omdraaide door te beweren dat het protest was georganiseerd door AFA-A (Antifascistische Actie-Amsterdam), en dat zij kwamen protesteren tegen zgn. rechts-extremistische sites. Dit zou dan moeten inhouden dat Nekklachten (de initiator), Rookgordijn en Actiefront! onder deze noemer zouden moeten vallen???

Foto 2: Deze foto is verschenen op Indymedia.nl. Jammer dat we daar worden neergezet als fascisten. Wij stonden op de Dam om de grondwettelijke vrijheid van meningsuiting te verdedigen, en om steun te betuigen aan Denemarken. Het staat een ieder vrij om in de wetten van Mohammed te geloven, maar dring ze niet op aan mensen die een ander geloof aanhangen en een andere cultuur hebben! Ik wil hier ook geen sharia, want dan heeft niemand meer vrijheid van meningsuiting, en vrouwen hebben dan helemaal geen rechten meer!
Indymedia.nl heb ik altijd gezien als een uitstekende site met interessant actienieuws. Zo kwam ik via Indymedia in contact met de organisator van de Pleuroparade (zomer 2004), en ook tijdens het kappen van het Schinveldse bos ben ik regelmatig op bezoek geweest voor nieuws omtrent de acties. Jammer dat nu moet blijken dat zij (kennelijk) maar één mening dulden, en een verschil van opvatting niet kunnen verkroppen. Dat vind ik erg jammer!

Foto 3 en 4: Deze foto’s zijn gemaakt door Rookgordijn. Meer foto’s zijn te vinden op de eigen site van Monique Radix.

UPDATE 1 – 26-02-05 – 17:45:
Lees ook de verslagen van Rookgordijn en Befana. Zeer binnenkort komt er ook een extra fotopagina met wat meer informatie.

UPDATE 2 – 26-02-05 – 21:10:
Fotopagina 2 is gereed.

UPDATE 3 – 27-02-05 – 00:40:
Lees ook het verslag van de initiator Michiel Mans van Nekklachten.

UPDATE 4 – 27-02-05 – 13:50:
Eerlijke verlaggeving bestaat ook nog! Dank aan Vrije Volk voor de toezending van het bericht. Lees wat Het Parool te melden heeft over de actie van zaterdag:

UPDATE 5 – 27-02-05 – 23:10:
Misschien heb ik vanmiddag iets te vroeg gejuicht. Direct na ontvangst heb ik het doorgelezen en online gezet. Rookgordijn maakte mij echter o.a. attent op de laatste alinea. Het is vooralsnog de vraag of dhr. Mans werkelijk heeft beweerd dat hij achteraf misschien toch een andere datum had moeten kiezen.

AMSTERDAM – Een demonstratie op de Dam, zaterdag, heeft geleid tot enkele relletjes. Betogers gingen met elkaar op de vuist. Eén demonstrant werd aangehouden wegens geweldpleging.

Verder lezen: Foto’s van de demonstratie op de Dam

Islamofoob?

WaterpijpOp Indymedia las ik ergens dat men ons, de mensen die aan de oproep van Nekklachten gehoor hebben gegeven, islamofoben vindt.

Welnu, ik spreek hier ff voor mezelf. Een fobie is een irreële, ziekelijke angst voor iets. Dat is dan ook niet de reden waarom in op de 25e naar de Dam kom. Ik ben voorstander van vrije meningsuiting, en die mag ik mij niet laten afnemen door JPB, ‘Ome Sjors’ (George Bush) of één of andere imam!

Het staat een ieder vrij om in Allah en Mohammed te geloven, maar val mij er niet mee lastig! We leven immers nog steeds, hoewel het steeds minder merkbaar is, in een vrij land! Tot ziens dus op de 25e in Amsterdam!

Afb.: Ik rook nog regelmatig een waterpijp!

Zaterdag de 25e

Monument op de DamAlles lijkt goed georganiseerd te zijn voor de demonstratie voor persvrijheid. Lees ff de update op Nekklachten.

Jammer dat er helaas altijd weer lieden moeten zijn die proberen de zaak te verknallen door dreigementen te uiten. We laten ons natuurlijk niet intimideren, en gaan met z’n allen een vreedzaam protest houden. Laten wij maar proberen het goede voorbeeld te geven! Ik hoop veel van mijn vaste bezoekers te mogen begroeten.

Tot ziens dus op de Dam op de 25e!

David Irving

IrvingIeder die de holocaust durft te ontkennen of te bagatelliseren is wat mij betreft een leugenaar eerste klas! En machthebbers die ongeveer hetzelfde beweren als Irving, zoals de Iraanse president Ahmadinejad, vind ik gevaarlijke gekken waar we beslist voor moeten uitkijken!

Het probleem in het geval van David Irving is echter dat hij als historicus zijn recht op vrije meningsuiting heeft gebruikt, en dat hij nu voor 3 jaar de bak in moet omdat hij 16 jaar geleden iets heeft geroepen. En da’s toch wel een beetje vreemd.

We hebben in Den Haag leugenaars zat, en die lopen nog immer vrij rond. Ook alle anti-rokers en flitspaaldienders vertellen leugens en (nog gevaarlijker) halve waarheden! Op hun onzin zijn echter de strengste wetten gebaseerd die ons land ooit kende. Ook zij lopen nog immer vrij rond.

Irving kan dan ook het beste gewoon door de rest van de wereld genegeerd worden. Een ergere straf kan die man niet krijgen. Ik kan hem evenwel aanraden om eens een kijkje te komen nemen in het Achterhuis en in Yad Vashem.

Lees de oproep van de Vrijspreker.

UPDATE – 23-02-05 – 00:15:
Ahmadinejad aangeklaagd in Duitsland

Knutselen

Vlag van Nedermarken is klaarIs er nog wat gebeurd vandaag? Ja, Zalm heeft veel van zijn collega’s geleerd, en zegt ook maar eens ‘sorry’, Islamabad is dichtgetimmerd i.v.m. protesten, de vogels moeten worden opgehokt, en Actiefront! heeft weer eens zitten knutselen.

De vlag van ‘Nedermarken’ voor a.s. zaterdag de 25e is klaar, en verder heb ik wat lopen knutselen met de videobeelden van Gerooide en met Movie Maker. Ik heb een testvideo (9 MB) klaargezet. Het is nog lang niet af, want er rammelt nog genoeg aan. Zo word ik een beetje scheel van de teksten die ik aan het begin en einde heb toegevoegd. (Dit ga ik veranderen in zwart/wit.) Het hartverscheurende ‘Funeral For A Friend’ van Elton John doet het wat mij betreft prima bij de videobeelden, maar de muziek gaat uit als een nachtkaars omdat het ergens rond 5 minuten overgaat in het intro van ‘Love Lies Bleeding’. Ten slotte zoek ik nog een tool die films van wmv kan omzetten naar het wat meer universele mpg-formaat. Afijn, ik wacht de reacties en tips wel af.

UPDATE – 21-02-05 – 18:15:
Na een paar kleine wijzigingen heb ik besloten het zo te laten. Omzetten naar MPG levert een veel te groot bestand op, dus dat zit er vooralsnog niet in. Klik op de link in de bovenstaande tekst of klik hier.

‘Uncut’ video van Gerooide

Kransen 'uncut'Mede-logger Gerooide heeft gisteren een aantal ‘uncut’ scènes van de kranslegging voor mij online gezet. Ik doe zelf vrijwel nooit iets aan videobewerking, dus ik kijk wel of er met MovieMaker wat van kan bakken. Welke muziek ik bij de beelden wil gaan gebruiken is ook nog niet bekend. Vooralsnog denk ik aan het indrukwekkende ‘Funeral For A Friend’ (Dat eigenlijk het intro vormt van ‘Love Lies Bleeding’) van Elton John. Helaas is dit beslist niet morgen klaar!

Rookgordijn gaat burgerinitiatief starten

Roken toegestaanNa het lezen van het bericht over het feit dat het anti-rokersclubje CAN een burgerinitiatief gaat starten (= 40.000 handtekeningen verzamelen) voor een geheel rookvrije horeca, heeft Monique van Rookgordijn doen besluiten om eveneens een burgerinitiatief te beginnen voor de rechten van rokers!

Dit vind ik uiteraard een uitstekend plan van Rookgordijn dat ik van harte ondersteun. Ongetwijfeld binnenkort meer hierover. Lees ook haar eigen aankondiging.

UPDATE: 18-02-05 – 14:03:
De petitie is inmiddels klaar, en staat online! 8)
KLIK HIER OM DE PETITIE TE TEKENEN !!!

Peijs zoekt hulp bij oplossen files

Doorstroming?Vandaag op Nu.nl:

“Minister Peijs van Verkeer heeft alle ambtenaren van haar departement gevraagd met onorthodoxe oplossingen voor het fileprobleem te komen. Ze heeft een projectteam opgericht dat alle ideeën verzamelt, zei haar woordvoerder vrijdag.”

Zo zo, een heus projectteam? Dat zal wel weer een paar miljoen kosten! Mijn advies is daarentegen geheel gratis:

Schaf per direct alle onzinnige 80 km-zônes af, en laat het verkeer met 100 km /u of meer döörrijden. Onnodig te langzaam rijden moet bestraft worden! Flitspalen, laserwagens en trajectcontrôles gaan per direct verdwijnen, want die zorgen ervoor dat het hele zaakje boven op de rem gaat staan! (De ‘SnelwegStasi’ van Koos Spee kan dan ook worden omgeschoold.) De miljoenen van de dagelijkse flutboetes blijven dan in de portemonnee van de automobilist(e) waardoor dat geld z’n werk kan doen in de economie. Geld moet immers rollen, en moet niet telkens linea recta in de schatkist verdwijnen!
Bij wegwerkzaamheden valt er niet altijd te ontkomen aan snelheidsbeperkingen, maar deze kunnen enige kilometers vooraf worden aangekondigd zodat het verkeer dan geleidelijk vaart kan minderen. De snelheden die in dit geval op (matrix)borden worden aangegeven, zijn natuurlijk adviessnelheden.

Onorthodox? Nou, niet echt, maar ik ben ervan overtuigd dat dit allemaal gaat werken!

UPDATE – 17-02-05 – 18:35:
Ik heb zojuist de link naar dit artikel verstuurd naar Verkeer en Waterstaat. Mocht er nog antwoord komen, dan post ik dat hier wel.