Door de jaren heen heb ik -zoals zovelen- een aantal klantenpasjes verzameld van diverse supermarkten, tankstations, etc. Voor de aanvraag van een aantal van die pasjes heb ik ongetwijfeld ooit eens mijn postcode op een formuliertje ingevuld. Niet zo slim natuurlijk, maar ja, tot het begin van deze eeuw had ik daar nog niet zo’n moeite mee.

In deze dagen van Big Brother ben ik daar echter heel wat voorzichtiger mee geworden, en zal ik niet meer zomaar een formuliertje invullen met al mijn persoonlijke gegevens voor een paar dubbeltjes voordeel! Ik ben ongetwijfeld niet de enige die zo is gaan denken, en dat hebben ze ook bij C&A goed begrepen!

Deze week kocht ik nl. bij de plaatselijke vestiging van genoemde zaak een spijkerbroek. Ik legde deze op de toonbank en legde er een briefje van 50 euri naast. Nou verwachtte ik dat de kassière zou zeggen: “Dat is dan 19,95 alstublieft.” Maar nee hoor, ze vroeg me doodleuk: “Wat is uw postcode?”

Hier was ik totaal niet op voorbereid, maar gelukkig wist ik wel het enige goede antwoord te geven: “Dat gaat u niets aan!” Terwijl ik dit zei, schoof ik het briefje wat verder in de richting van de kassière om aan te geven dat ik slechts kwam afrekenen, en dat ik geen zin had in verdere vragen.

Gelukkig was het ook mogelijk om zonder postcode af te rekenen, maar ik weet niet of ik ooit nog wel iets bij C&A wil kopen. M.i. wordt er gewoon handig misbruik gemaakt van bepaalde automatismen van mensen. En waar houdt het op? Vandaag is het mijn postcode, morgen is het mijn inkomensgroep, overmorgen de samenstelling van mijn huishouden en volgende week mijn sexuele voorkeur…

Nou ja, misschien ben ik wel paranoia aan het worden. Of valt het nog mee? Graag jullie mening!

11 stemmen, gemiddeld: 3.36 van 511 stemmen, gemiddeld: 3.36 van 511 stemmen, gemiddeld: 3.36 van 511 stemmen, gemiddeld: 3.36 van 511 stemmen, gemiddeld: 3.36 van 5   (11 stemmen, gemiddeld: 3,4)
Loading ... Loading ... Bedankt voor je stem!