Stem blanco of stem helemaal niet

Kleurwedstrijd zonder prijzenGeen enkele partij verwoordt mijn stem, en ik mag aannemen dat de meeste bezoekers, die hier geregeld komen, daar net zo over denken. Ik heb hier en op andere logs kenbaar gemaakt dat ik blanco zou gaan stemmen. Dat hou ik vol, want ik ben wel degelijk geïnteresseerd in politiek, maar helaas niet in één van de partijen die zich verkiesbaar hebben gesteld. Deze partijen zijn allemaal marionetten die worden bestuurd door lieden met veel geld!

Ik had echter begrepen dat niet stemmen betekende dat je stem dan automatisch naar de grootste partij ging. Dat blijkt niet meer het geval te zijn. Zonder mijn medeweten is de kieswet aangepast. Monique van Rookgordijn heeft hieromtrent onlangs navraag gedaan. M.a.w.: Blanco stemmen of gewoon thuisblijven heeft dus geen enkele invloed op de stemverdeling.

Wat mij betreft zou het dan ook een mooi scenario zijn als de ene helft blanco ging stemmen terwijl de andere helft gewoon thuis bleef. Alleen dan kunnen we een politieke aardverschuiving veroorzaken!

8 reacties op “Stem blanco of stem helemaal niet

  1. Je zegt het mooi Joop, een politieke aardverschuiving veroorzaken. Dat is wat nodig is in dit land, temeer omdat veel mensen niet goed weten wat ze moeten stemmen. Dat zegt toch genoeg, dat het zover is? Ik ben dan ook benieuwd wat de opkomst morgen zal zijn, want dat kan veel zeggen over de landelijke verkiezingen volgend jaar mei!

  2. Wel jammer dat er toch erg veel mensen hun stem uit gaan brengen, maar misschien is het wel een voorbode voor volgend jaar, Balkie zal het wel een klein beetje in zijn broekie doen, immers als er niks veranderd dan kan hij het volgend jaar wel schudden de drollenvanger!!

  3. Ik heb wel gestemd; en niet blanco. Maar ik weet dat de partij die ik heb gekozen, op de meeste punten mijn stem wel verwoordt. Een verschuiving in de politiek? Ja graag!

  4. @Willem Jongkind:
    Hoewel ik zelf in theorie geen deel wil uitmaken van de oude politiek, steun ik je idee van ganser harte. Laat die politieke aardverschuiving maar komen.
    Je mag mijn persoonsgegevens dan ook gebruiken voor de oprichtingsakte. Zie verder mijn mails.

Onderwerp is gesloten.