Het speelde al enige jaren door mijn hoofd, maar nu moet het er toch maar eens van komen: ik ga nl. proberen om mijn eigen tabak te kweken. Nou heb ik absoluut geen groene vingers, en weet ik op dit moment bijv. nog helemaal niet hoe ik de geoogste tabak precies op smaak moet brengen, maar ik ga toch een poging wagen!

Tijdens mijn speurtocht op internet stuitte ik al snel op de site van het Tabaksteeltmuseum in Amerongen. Na het bestuderen van de informatie heb ik vrijwel direct besloten om daar maar eens een kijkje te gaan nemen. Tekst en foto’s zijn nl. leuk, maar in het echt zou het allemaal toch wel wat inzichtelijker moeten worden.

En zo vertrok ik afgelopen zondag op de snorfiets richting Amerongen. Op een regenachtige dag zou zoiets natuurlijk niet haalbaar zijn geweest, maar met een lekker voorjaarszonnetje erbij was het best een leuke tocht van ruim een uur.

In het museum werd ik vriendelijk begroet door een vrijwilliger die mij natuurlijk nog het e.e.a. kon verduidelijken. Hij wees mij tevens op de mogelijkheid om evt. ergens in mei een klein tabaksplantje te kopen voor het geval dat het zelf opkweken met de zojuist aangeschafte zaadjes niet zou lukken.

Da’s natuurlijk hartstikke mooi! Ook was ik van harte welkom als ik later in het seizoen nog eens wilde komen kijken naar de groeiende tabaksplanten in de (vrij toegankelijke) tuin bij het museum.

Al met al is mijn bezoek aan het museum dus zeer waardevol geweest. Maar goed; nu aan de slag! Behalve de zaadjes heb ik inmiddels ook een zak potgrond, dus het feest gaat zometeen beginnen. Binnen twee weken zal ik het wonder van een paar ontkiemende zaadjes moeten kunnen aanschouwen. Ik houd jullie verder wel op de hoogte!

Hieronder nog een paar foto’s:


Een kruiwagen met tabak

Stilleven

De vrijwilliger

De tabak in de hank (droogschuur)

Foto rechtsboven: Het Tabaksteeltmuseum
Bron: www.tabaksteeltmuseum.nl

4 stemmen, gemiddeld: 5 van 54 stemmen, gemiddeld: 5 van 54 stemmen, gemiddeld: 5 van 54 stemmen, gemiddeld: 5 van 54 stemmen, gemiddeld: 5 van 5   (4 stemmen, gemiddeld: 5,0)
Loading ... Loading ... Bedankt voor je stem!