Ik heb er tabak van! – V

Hoewel de smaak nogal rechttoe-rechtaan is, ben ik toch best wel redelijk tevreden met mijn allereerste eigen tabak! Helaas heb ik de tabak te grof gesneden (lees: geknipt) om er fatsoenlijk een sjekkie van te draaien, maar ‘half om half’ lukt dat vrij aardig.

De tweede helft van de oogst (eveneens ongeveer 50 gram) ligt inmiddels te fermenteren in een dichtgeknoopte plastic zak. Het wordt afgeraden om de zak tussentijds te openen omdat de handel dan kan gaan rotten. Aan de smaak valt dus niets meer te veranderen. (Misschien achteraf nog?)

Voor de oogst van 2012 staan in ieder geval de volgende zaken op het programma:

  • De planten (misschien drie) moeten ongeveer 1,5 m hoog worden. Hopelijk bereik ik dit met een beetje kunstmest.
  • De brandbaarheid moet beter. Men zegt dat een beetje kalk daar goed voor is. Dat ga ik dan ook proberen.
  • De smaak moet verfijnd worden. Misschien door toevoeging van wat honing? Ik hoop daaromtrent nog wat meer info te vinden op internet.
  • De bladeren moeten fijner worden gesneden. Dat ga ik simpelweg proberen met een afbreekmes en een stalen liniaal.
  • De vochtigheidsgraad moet op peil blijven. Misschien is de klassieke methode met een aardappelschil wel de meest aangewezen manier.

Zoals je ziet, moet er de komende jaren nog heel wat worden gesleuteld om tot een goed product te komen!

Hieronder nog twee foto’s.

Wordt vervolgd

Lees ook deel I, deel II, deel III en deel IV

UPDATE – 09-02-2012 – 14:35:
De beste manier om de tabak te verwerken blijkt de sigarettenmaker (hulzenstopper) te zijn! Ook in dit geval geldt: ongeveer de helft shag en dan aanvullen met verkruimelde eigen tabak.

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren  Aantal stemmen: 1 | Gemiddeld: 4,00
Loading...

3 reacties op “Ik heb er tabak van! – V

  1. @MarcelIW:
    Welkom!
    Ik heb je verhaal inmiddels al vluchtig gelezen. Van jouw ervaringen kan ik vast veel leren. Dank dus voor je link! Volgende week ofzo weer zaadjes kopen, en half maart weer aan de slag.

Onderwerp is gesloten.