Bijna 11 september

Als het weer bijna 11 september is, dan houdt dat in dat het ‘s avonds weer zo rond half negen begint te schemeren, dat de eerste lading pepernoten alweer onderweg is naar de supermarkt, en dat het ‘terreurseizoen’ weer is begonnen. Dit jaar heb ik er tot op vandaag eerlijk gezegd nog niet veel over gelezen, maar medeweblogster Rookgordijn wist hierover toch een nieuwsbericht te vinden.

Het betekent dit jaar ook dat ik, met enige weken vertraging i.v.m. een ernstige voetinfectie, op kleine schaal weer ben begonnen met het inzamelen van handtekeningen voor de gezamenlijke actie tegen het rookverbod in de horeca van PTB, Rokersbelangen en Forces-NL. Vanavond is mijn kleine ommetje langs welgeteld twee cafés begonnen bij Café Qwibus in de Amersfoortse wijk Kattenbroek. De uitbater van die tent is notabene zelf een roker, maar ik moest helaas constateren dat hij zondermeer de fabeltjes van minister Klink gelooft. Hij was er dan ook heilig van overtuigd dat er wel andere klanten zouden komen… Zonde natuurlijk van dat biertje dat ik daar heb genomen, maar ja, niet alles is te voorzien.

Bij de volgende, Café Schothorst in de gelijknamige wijk, leek er aanvankelijk ook niet veel animo. Pas nadat ik mijn enthousiaste verhalen over de Nijkerkse en Spakenburgse horeca had verteld, werd het kennelijk pas goed duidelijk waarom het ging. Daarna ging het vlot! Binnen een paar minuten had ik er weer bijna 20 binnen. Ook heb ik nog een blanco lijst afgegeven aan een andere klant die deze lijst zou gaan voorleggen aan vrienden en collega’s. Geen idee natuurlijk of dat gaat lukken, maar het kost slechts één kopietje. Dat is de gok dus wel waard!

O ja, en de biertjes die ik dronk bij Café Schothorst waren van de zaak. Toppie!

De komende dagen ga ik de horeca in het centrum van Amersfoort bezoeken, en ik reken erop dat ik daar enige honderden handtekeningen zal verzamelen. Wordt vervolgd!

7 reacties op “Bijna 11 september

 1. Ja, die kans zit er in natuurlijk, dat mensen overstag gaan en de leugens van Klink geloven!
  Afgelopen donderdag zijn we naar het caf

 2. We zijn weer terug en ik ga nu snel even bijlezen bij iedereen.
  Enneuhhh wij hadden het toch voor elkaar in niet rokend Luxemburg rustig door te mogen roken in het restaurant hahahah

 3. @Monique:
  Ik begrijp dat het hier gaat om die Australische band met die moeilijk te onthouden naam. Ik las daar vanavond iets over op je Puntlog MusicMM.
  Het is goed dat die kroeg eigen initiatief toont door zelf formulieren te downloaden en af te drukken. Dat heb ik hier nog niet meegemaakt.
  En ja… Losse draadjes, lege schoenendozen, mannen met baarden… Alles wat ik gisteravond zag was zo vreselijk beangstigend dat ik er nauwelijks van kon slapen! :roll:

  @Leidse:
  Ik lees je verhalen wel over dat rookrestaurant.

  @Forces:
  Dank!!!

  @Mary-Ann:
  Het blijkt idd dat ze bestaan… Tr

 4. Koritni bedoel je, naar de naam van de zanger Lex Koritni! Hahaa, wij hadden gisteren ook moeite met slapen, we zagen in het centrum een islamiet met een gsm…nou, we waren in alle staten hoor, we dachten er in alle ernst aan om Ernst even te verwittigen van dit feit…. ­čść

 5. Geachte heer, mevrouw,

  Ik wend mij tot u […]

  EDIT door Admin:

  @Lorijn:
  Voor degelijke zaken hoort u het contactformulier te gebuiken.

Onderwerp is gesloten.