Poppelzondag – III

Bij aankomst in Poppel-Grens om half 2 begon het, geheel volgens het scenario van Buienradar, te regenen. Gelukkig viel het allemaal wel mee. Ik ben dan ook niet kletsnat geworden. Pas na half 3, toen ik al weer in de bus zat naar Tilburg, begon het wat harder te regenen.

Al met al ben ik weer zeer goed geslaagd. Met in totaal 78 pakjes shag à 50 gram, een pakje waterpijp­tabak en 10 mini-sigaartjes ben ik huiswaarts gekeerd. Met een prijs­verschil van 1,90 per pakje heb ik zo’n 150 euro voordeel behaald. (Waterpijp­tabak en sigaartjes niet meegerekend.) Na aftrek van de reiskosten blijft daar ongeveer 130 euro van over. Het blijft dus de moeite waard!

Op het laatste stukje van de terugweg heb ik nog kort met iemand gesproken die al ‘vapend’ op de trein stapte. Met één flinke hijs produceerde hij een enorme wolk die zich over het hele trein­balkon verspreidde. Dat trok uiter­aard meteen ook de aandacht van de conducteur, maar de ‘vaper’ wist zich er goed uit te praten. Het was immers geen rook en er zat ook geen nicotine in zijn e-sigaret?

De conducteur hield het uit­eindelijk maar voor gezien, maar hij bleef volhouden dat het om de handelingen ging. M.a.w.: je lurkt ergens aan en je blaast wat uit. En zo werkt het dus bij anti-rook. Het gaat helemaal niet om de tabak en de rook. Nee, men wil enkel de roker en de ‘vaper’ hun pleziertje afpakken!

Over een half jaar zien ze mij weer terug in Poppel-Grens, maar ik denk er tóch weer over om op mijn nieuwe scooter te gaan. Dan kan ik ook gewoon mijn eigen dag uitkiezen en mijn sigaretje roken als ik daar zin in heb. Maar ja, het is en blijft natuurlijk maar zozeer de vraag of ruim 100 km heen en terug wel haalbare kaart is.

Foto: In het (volgens mij) in deplorabele toestand verkerende pand van het voormalige café De Grens wordt over enige tijd een nieuwe tabakszaak geopend.

EINDE

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (2 stemmen | Gemiddeld: 5,00 van 5) Loading...

4 reacties op “Poppelzondag – III

 1. De locatie komt mij erg bekend voor! Ik meen me te herinneren dat in dat pand 30 jaar geleden een casino was gevestigd. De eigenaar reed in een enorm grote witte Mercedes 500, een flitsbak in die dagen. Hij werd snel vermoord aangetroffen. Volgens mij is die zaak trouwens nooit opgelost. Behalve: Hij is niet gestorven aan roken!!!

  1. De wereld is een stuk braver geworden. Mannen met een veel te grote pooierbak die rokerige ‘illegale’ goktenten runden kom je ook volgens mij niet zo vaak meer tegen. Die mannen wisten natuurlijk ook wel dat een schot- of steekwond dodelijker was dan een sjekkie, maar dat risico durfden ze kennelijk wel te nemen.

   Tegenwoordig is er nog wel eens een inbraak in een tabakswinkel in Poppel of in Poppel-Grens, maar voor de rest is het er in feite maar slaperige bedoening.

 2. Dat afpakken van een pleziertje daar gaat het om bij fascisten, het lijkt immers op… net zoals je een ietwat afwijkende mening kunt verbieden omdat ie ergens op lijkt. Dat is niet correct!

  Dit land is diep gezonken omdat het gezonde verstand ver te zoeken is.

  1. Dat is idd. de huidige tendens: “Alles wat IK NIET leuk vind, moet verboden worden. Alles wat ik WEL LEUK vind, moet worden gepromoot en gesubsidieerd! En iedereen die daar anders over denkt is een landverrader!”

Onderwerp is gesloten.