Regio Amersfoort in het nieuws

Nieuws over twee vermoorde meisjes is sowieso al afschuwelijk, maar het komt toch allemaal wel heel erg dichtbij als het gaat om plaatsen in de buurt van mijn eigen woon­plaats Amersfoort.

In Hoevelaken ben ik geboren en getogen. Ik kom er nog regel­matig om mijn moeder te bezoeken. In Achterveld woonde een ouwe vriend van me die werkzaam was als kok in Jeugddorp De Glind.

In Spakenburg kom ik niet iedere dag, maar toevallig moest ik er vandaag effe heen i.v.m. een service­beurt voor mijn scooter. Zo hier en daar hing er nog een vlag halfstok voor Savannah, maar toch ging ook in Spakenburg het leven gewoon weer door.

De moorden zijn waar­schijnlijk gepleegd door Facebook-contacten van de meisjes. Internet is wat dat aangaat dus helaas een perfecte afspiegeling van de echte wereld: 99,9% heeft de beste bedoelingen en 0,1% bestaat uit rotte appels.

Overmorgen kom ik weer in Hoevelaken. Ik ga dan i.i.g. effe een kijkje nemen bij de bloemen voor Romy op het Van Aalstplein.

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren  Aantal stemmen: 1 | Gemiddeld: 5,00
Loading...

3 reacties op “Regio Amersfoort in het nieuws

  1. Ik ben ervan overtuigd dat de ‘oplossing’ van deze zaken minder eenvoudig zal blijken te zijn dan dat iedereen, opgelucht omdat er geen sprake lijkt van een ‘connectie’, denkt…

    1. De politie probeert idd. nogal krampachtig de twee zaken gescheiden te houden door expliciet twee aparte teams op de beide zaken te zetten.
      Misschien heb je gelijk, en hebben we te maken gehad met een zeer jonge seriemoordenaar… đź‘ż

Onderwerp is gesloten.