Maandelijks archief: februari 2010

Staatsgreep in de polder

Bewoners van het Gooi e.o. zijn er al een tijdje mee bekend, maar pas gisteren kon ook de rest van het land er kennis van nemen omdat
RTL-Nieuws
er uitgebreid aandacht aan besteedde: onlangs is nl. bij het Noord-Hollandse Nederhorst den Berg de Republiek Horstermeerpolder gesticht.

De bewoners maken zich al jarenlang druk om het feit dat de provincie een moeras wil maken van hun polder. Ook vinden ze dat ze niet serieus worden genomen door de politiek. (Klinkt dat laatste bekend?) Nou hadden deze polderbewoners natuurlijk hun frustratie van zich af kunnen schrijven op weblogs en fora, maar nee, ze pakten het grootser aan door zich af te scheiden van Nederland. Dit alles inclusief president, volkslied, (droge)grondwet en grensposten!

En het is menens! Het lijkt nu misschien nog op een goeie grap, maar voor zover ik de berichten heb begrepen, gaat men straks letterlijk tot het gaatje om te verhinderen dat hun polder republiek onder water komt te staan!

Dit zijn het soort acties waar ik ooit van gedroomd heb toen dit weblog nog Actiefront! heette. Fantastisch! Dit zijn de mensen met de juiste instelling, en daar moeten er meer van komen!

Ik vraag me overigens af of ik misschien politiek asiel zou kunnen aanvragen in de Republiek Horstermeerpolder. šŸ˜‰

UPDATE – 01-03-10: Hieronder het volkslied in goede kwaliteit mp3:

(Aantal stemmen: 3 | Gemiddeld: 3,67 van 5)
Loading...

Actiefront! wordt Geuzenpartij!

Natuurlijk heeft Actiefront! geen ambities om in het Haagse pluche te gaan zitten, maar heeft de nieuwe naam Geuzenpartij! gekozen omdat deze naam ongetwijfeld associaties zal oproepen met de roemruchte Tegenpartij van de vrije jongens Jacobse en Van Es.

De Geuzenpartij! wordt dan ook, net als destijds de Tegenpartij, een partij voor alle vrije jongens en meiden die niet meer tegen Nederland kunnen! Een partijprogramma komt er echter niet, maar de Geuzenpartij! zal wel blijven roepen om vrijheid, zelfbeschikking en wat dies meer zij. Leden kent de Geuzenpartij evenmin, maar zal iedere bezoeker als lid beschouwen.

De naam geuzenpartij.nl is zonet vastgelegd. Zodra het domein werkt, zal er worden doorgeschakeld naar actiefront.nl. Dit is uiteraard een tijdelijke situatie. Ik neem binnenkort contact op met mijn hostingbedrijf om te overleggen hoe ik de definitieve overstap zo geruisloos mogelijk kan laten verlopen.

Eveneens zal er binnenkort een nieuw logo verschijnen, want: “De Geuzenpartij! Daar horen wij bij!”

(Aantal stemmen: 2 | Gemiddeld: 5,00 van 5)
Loading...

Red onze taal!

Geen flauw idee eigenlijk hoe het in andere landen precies is geregeld met de grondwettelijke status van de officiële taal of talen. Ik weet dan ook niet of het voorstel, dat vorige week door de ministerraad werd gelanceerd, om het Nederlands te verankeren in de Grondwet nou een goed plan is of niet.

Het Nederlands heeft (buiten de Grondwet om) al de status van officiële taal, en dat moet volgens mij meer dan voldoende zijn. Maar goed, terecht merkt de ministerraad op dat onze taal steeds meer aan het verengelsen is. Eigenlijk hadden de geachte dames en heren van de raad moeten spreken van veramerikaniseren, maar dat dat zij ze dan maar vergeven.

Er wordt echter met geen woord gerept over het feit dat er tegenwoordig in vrijwel elke stad hele wijken zijn waar uitsluitend nog Turks, Arabisch en Berbers wordt gesproken, en dat dat gegeven weer een geheel ander probleem met zich meebrengt: verkiezingsposters in het Turks! Goed dat medeweblogster Momera dat eerder deze week al aanhaalde!

Nou heb ik mij al mateloos geërgerd aan die reclame van die telecomaanbieder met dat zwarte schaap dat alleen maar Engels Amerikaans spreekt, maar een verkiezingsposter in een exotische taal vind ik nog een graadje erger! Moet ik als Nederlander de vertaling afhalen op het gemeentehuis?

De gewraakte posters zijn -als het goed is- weer verdwenen, maar toch zie ik dit als een begin van iets dat niet meer te stoppen is als we stil blijven zitten! Over een paar jaar hangt de helft van alle verkiezingsborden vol met posters in onbegrijpelijke talen. Willen we dat!?

Ten slotte nog iets over het Engels: ik heb in de jaren ’70 op school nog Brits-Engels geleerd, en ik merk nu dagelijks dat de jongere garde tegenwoordig alleen nog maar het taaltje van MTV brabbelt. Het is tegenwoordig Europa vóór en Europa na, maar er wordt m.i. volledig voorbijgegaan aan het het feit dat Engels iets geheel anders is dan het taaltje van de gemiddelde Amerikaanse rappert! Behalve het Nederlands mag dus ook het Engels terug in het lespakket!

En posters in het Turks? Die zullen het prima doen in Istanbul, maar niet hier!

(Aantal stemmen: 3 | Gemiddeld: 3,67 van 5)
Loading...

Zijn gasten nog welkom? – 2e TICAP-conferentie

Het artikel hieronder is geplaatst op verzoek van Wiel Maessen van o.a. Forces Nederland.

15 maart 2010, Nieuwspoort, Den Haag:

Are Guests Welcome? Prohibition and the Hospitality Industry

Op 15 maart 2010 [maandag – red.] wordt de tweede TICAP wereldconferentie gehouden. De conferentie vindt plaats in Nieuwspoort in Den Haag en draagt de titel: “Are Guests Welcome? Prohibition and the Hospitality Industry.” (Zijn gasten nog welkom? Verbodspolitiek en de Horeca).

TICAP (The International Coalition Against Prohibition) is een internationale koepelorganisatie met als doelstelling de bestrijding van de alsmaar meer oprukkende politiek van invoeren van verboden op het gebied van individuele lifestylekeuzes zoals alcohol, roken en voeding. Ook Forces Nederland maakt deel uit van deze organisatie.
Haar eerste conferentie werd in januari 2009 georganiseerd in Brussel.

Aanmelden verplicht

(Nog geen stemmen)
Loading...

Een ander domein en een andere naam

Zo, na een weekje klojowitsen met een nieuwe versie van WordPress en een ander thema, wordt het nu eens tijd om na te denken over een andere naam voor dit weblog.

Ik schreef al eerder dat de naam Actiefront! niet gaat verdwijnen. Het domein actiefront.nl blijft van mij, en er zal vanaf daar worden doorgelinkt naar dit weblog dat dus (binnenkort?) gaat verhuizen naar een ander domein.

De reden zal naar alle waarschijnlijkheid wel duidelijk zijn: zo’n zes jaar geleden dacht ik dat het toch wel mogelijk zou moeten zijn om met een aantal andere webloggers een actiegroep op te zetten. Dat is helaas niet gelukt. Nederland is wel ontevreden, maar kennelijk moet het nog veel slechter worden voordat het volk daadwerkelijk in beweging komt. Actiefront! is daarom misschien wel meer dan een decennium te vroeg opgericht.

De vlagdag op 14 juli (quatorze juillet) blijft gewoon bestaan, want dat is en blijft de oprichtingsdatum van Actiefront! Dit jaar wordt dus de zesde verjaardag gevierd. De nieuwe naam wordt dan ook geen vervanging of voortzetting van Actiefront!, maar een kindje!

Bij een kindje hoort natuurlijk een naam en een bijpassend domein! Zelf dacht ik aan NEEderland! of simpelweg Geusvlag!, maar daar ben ik nog niet helemaal uit. Medelogster Momera stelde mij via de mail voor om haar oude domein Rookgordijn.nl te gaan gebruiken. Dit is natuurlijk een uitstekende naam, maar ik wil toch graag met iets nieuws komen. Suggesties zijn natuurlijk altijd welkom! Alvast bedankt voor het meedenken.

Er moet overigens nog wel e.e.a. aan het uiterlijk, de functionaliteit en de vertaling van dit weblog worden gesleuteld, maar het begin is er! Zo heb je vast wel gezien dat het reactieveld nog niet helemaal in orde is, dat het contactformulier nog ontbreekt, etc.

Ook zal er d.m.v. een aantal plug-ins nog wat extra functionaliteit worden ingebouwd. Maar goed, dat is toekomstmuziek. Eerst dus een naam voor het kindje van Actiefront! Wie-o-wie?

UPDATE – 16-2-10 – 00:02: Het reactieveld is inmiddels in orde!

(Aantal stemmen: 1 | Gemiddeld: 1,00 van 5)
Loading...

Charlatan Al Gore!Goed, we moeten het weer niet verwarren met het klimaat, maar toch… Ik krijg zowaar de indruk dat deze winter nog lang niet voorbij is, en dat we nog wel een maand te gaan hebben voordat het een beetje voorjaar wordt.
 
De bovenstaande foto is op 10 februari om 14:00 uur genomen vanaf mijn balkon, ongeveer een uur nadat het weer eens is gaan sneeuwen. De vlag op de foto is overigens een Geusvlag.
 
@Al Gore: Voor mij ben je gewoon een charlatan! Je probeert ons onzin te verkopen met je geleuter over klimaatverandering opwarming van de aarde!
 
OK, we should not mix up the weather with the climate, but still… I really get the impression that this winter is far from over, and that we’ll have to wait for at least one more month for spring to arrive.
 
The above picture was taken from my balcony on February 10 at 14:00 hours, about one hour after it began snowing for the so manieth time. The flag in the image, btw, is the Dutch People’s Jack, aka the Freedom Fighter’s flag.
 
@Al Gore: To me you are just a charlatan! You’re trying to sell us nonsense with your whining about climate change global warming!

(Aantal stemmen: 1 | Gemiddeld: 1,00 van 5)
Loading...

Veranderingen

Dit weblog draait al sinds augustus 2005 op dezelfde software (WordPress) en met hetzelfde thema. Upgraden of veranderen van thema is op zich niet zo’n punt, maar dan zit ik wel elke keer met het probleem dat het geheel (of een groot gedeelte) opnieuw vertaald moet worden. De echte WordPress-fanaten zullen het klappen van de zweep wel kennen: de vertaling behelst slechts een aantal zinnen en losse woorden, maar die zitten wel verspreid over tientallen bestanden van WordPress zelf, van het gebruikte thema en van de plug-ins.

En dan heb je nog het probleem van de datum- en getalsnotatie… Het is echt geweldig dat er in het contrôlepaneel van dit weblog opties voor deze zaken aanwezig zijn, maar als er in de bestanden van het thema of van de plug-in staat dat het op de gewone (Amerikaanse) manier moet worden weergegeven, dan helpen die opties natuurlijk geen ene -excusez le mot- reet! Pas vorige week is het me (met number_format) gelukt om de getalsnotatie juist weer te geven!

En nu? Tja, mijn weblog is voor 99,9% vertaald, maar ik zit ondertussen wel te werken met weblogsoftware uit de tijd van de bronto! Tijd voor verandering dus…

Natuurlijk heb ik helemaal geen zin om me bezig te gaan houden met nieuwe weblogsoftware, een nieuw thema en een bestaande database, maar ja, je kunt niet achterblijven, want de ontwikkelingen staan niet stil. Uiteindelijk was het Momera die me heeft doen besluiten om de overstap naar WordPress 2.9.1 toch maar te wagen.

Zometeen ga ik dan ook de reacties van de laatste 10 à 15 logs uitschakelen, en ga ik mij één dezer dagen storten op de installatie van de nieuwe software.

Ook denk ik heel zachtjes na over een naamsverandering. Rond 14 juli 2004 (de oprichtingsdatum van Actiefront!) ging ik er nog van uit dat het me wel zou lukken om een aantal actieve medestrijders m/v te vinden die er niet voor zouden terugdeinzen om bijv. ’s nachts ergens een spandoek boven de weg te hangen. Helaas was dat een verkeerde inschatting, want het gros blijft ook vandaag de dag nog steeds klagen, maar is daarentegen nog steeds niet achter de pc weg te slaan.

Na de eventuele naamsverandering zal het domein actiefront.nl overigens wel in mijn bezit blijven. Ik zou er bijv. een pagina kunnen neerzetten met enige informatie omtrent het hoe en waarom. Een link naar het nieuwe domein zal dan ook niet ontbreken. Daarmee zal de naam Actiefront! nooit helemaal verdwijnen!

Op deze log kan weer worden gereageerd!

Foto: bronto’s

Red de strippenkaart!

De ouderwetsche strippenkaart (en bijv. het enkeltje op de stadsbus) moet blijven! Vind jij dat ook? Kijk dan op Strippenkaartmoetblijven.nl en teken de petitie.

Op genoemde site worden een aantal punten opgesomd, maar ik wil daar graag aan toevoegen dat ik de OV-chipkaart zie als een extra contrôlemiddel voor Big Brother. Ook moet het systeem uiteraard foutloos werken, en dat lijkt tot op heden beslist niet het geval te zijn! En ten slotte moet de kaart zelf niet na te maken zijn door een stel handige hobbyisten! Wie herinnert zich nog die Duitse jongens die met een handjevol elektronica zelf een OV-chipkaart in elkaar hadden geknutseld???

Al met al blijf ik dus voor het behoud van de strippenkaart!

(Aantal stemmen: 1 | Gemiddeld: 4,00 van 5)
Loading...