Maandelijks archief: maart 2010

We leven te gehaast

De afgelopen dagen heb ik zo hier en daar gelezen dat die hele zomertijd in feite flauwekul is die maar beter zo snel mogelijk weer afgeschaft moet worden. Daar sluit ik me graag bij aan. We hebben nl. in feite het hele jaar al zomertijd, en tussen eind maart en eind oktober komt daar ook nog eens een extra uur bij!

Op het Stationsplein in mijn woonplaats Amersfoort staat een prachtige zonnewijzer die dat constant duidelijk maakt: op de klok is het 18:49 (zomertijd) terwijl het in Amersfoort volgens de zonnetijd op dat moment pas 17:10 is. Maar liefst een verschil van één uur en 39 minuten!

Als we dit voor het hele land afronden op 1:40, dan komt het op het volgende neer: als je morgenochtend bijv. om half 8 op de bus staat te wachten om naar je werk te gaan, dan is het in feite pas 10 voor 6. Dat blijft zo tot eind oktober. Gedurende de wintertijd hou je dan nog altijd 40 minuten verschil, en is het pas 10 voor 7 terwijl ze je wijsgemaakt hebben dat de wintertijd de echte tijd is!

Haastige spoed is zelden goed! dodelijk! Dat extra uur zomertijd kan er dus echt wel af. Aan de resterende 40 minuten (naar mijn beste weten een cadeautje van de Duitsers) hebben we méér dan genoeg!

Foto: Zonnewijzer in Amersfoort
Bron: Onderweg

(Aantal stemmen: 5 | Gemiddeld: 3,00 van 5)
Loading...

Wat is uw postcode?

Door de jaren heen heb ik -zoals zovelen- een aantal klantenpasjes verzameld van diverse supermarkten, tankstations, etc. Voor de aanvraag van een aantal van die pasjes heb ik ongetwijfeld ooit eens mijn postcode op een formuliertje ingevuld. Niet zo slim natuurlijk, maar ja, tot het begin van deze eeuw had ik daar nog niet zo’n moeite mee.

In deze dagen van Big Brother ben ik daar echter heel wat voorzichtiger mee geworden, en zal ik niet meer zomaar een formuliertje invullen met al mijn persoonlijke gegevens voor een paar dubbeltjes voordeel! Ik ben ongetwijfeld niet de enige die zo is gaan denken, en dat hebben ze ook bij C&A goed begrepen!

Deze week kocht ik nl. bij de plaatselijke vestiging van genoemde zaak een spijkerbroek. Ik legde deze op de toonbank en legde er een briefje van 50 euri naast. Nou verwachtte ik dat de kassière zou zeggen: “Dat is dan 19,95 alstublieft.” Maar nee hoor, ze vroeg me doodleuk: “Wat is uw postcode?”

Hier was ik totaal niet op voorbereid, maar gelukkig wist ik wel het enige goede antwoord te geven: “Dat gaat u niets aan!” Terwijl ik dit zei, schoof ik het briefje wat verder in de richting van de kassière om aan te geven dat ik slechts kwam afrekenen, en dat ik geen zin had in verdere vragen.

Gelukkig was het ook mogelijk om zonder postcode af te rekenen, maar ik weet niet of ik ooit nog wel iets bij C&A wil kopen. M.i. wordt er gewoon handig misbruik gemaakt van bepaalde automatismen van mensen. En waar houdt het op? Vandaag is het mijn postcode, morgen is het mijn inkomensgroep, overmorgen de samenstelling van mijn huishouden en volgende week mijn sexuele voorkeur…

Nou ja, misschien ben ik wel paranoia aan het worden. Of valt het nog mee? Graag jullie mening!

(Aantal stemmen: 11 | Gemiddeld: 3,36 van 5)
Loading...

Rookverbod: Groningen geeft zich niet zomaar gewonnen

Aangestoken branden in Veendam, gewelddadige overvallen in fietstunnels in Veenendaal en een moord in Dordrecht. Dat was in vogelvlucht het nieuws van afgelopen week.

Gelukkig is er ook nog goed nieuws. Nou ja, niet voor de antiroker pur sang, maar wel voor degene die graag wil blijven kiezen voor tolerantie en keuzevrijheid: de Groningse cafés ‘De Kachel’ en ‘De Drie Uiltjes’ geven zich nl. niet zomaar gewonnen, en zetten de strijd tegen het rookverbod in de horeca voort!

Afgelopen week zijn er in genoemde cafés installaties geplaatst die de lucht d.m.v. ionisatie (te vergelijken met het principe van de kaarsvlam) tot 99% kunnen zuiveren. Volgens de letter van de wet ging het immers om de schone lucht*, en niet om het verdrijven van de roker???

Ik vind dit een strakke actie van de uitbaters van deze twee cafés! Hopelijk weten ze hiermee de politiek te overtuigen van het feit dat het weren van de roker m/v veel te kort door de bocht is geweest.

Hieronder een filmpje waarin e.e.a. wordt toegelicht:*) Het is en blijft nog maar zozeer de vraag hoe goed het voor je is om in 99% schone lucht te vertoeven. Je immuunsysteem werkt nl. alleen maar goed als het zich kan wapenen tegen de omgeving!? Het is echter in dit stadium nog te vroeg om daar iets zinnigs over te melden. De tijd zal dat uitwijzen.
 
Foto: Zomaar een lekkere rokende dame

(Aantal stemmen: 2 | Gemiddeld: 3,00 van 5)
Loading...

Rust zacht, Milly

De politie was toch al niet mijn allerbeste vriend, maar na de afschuwelijke berichten over de moord op de 12-jarige Milly Boele (foto) door nota bene een politieman heb ik het nu toch echt wel helemaal gehad met Oom Agent!

Dit land is verdorie niet alleen maar doodziek. Nee, het is terminaal!

Rust zacht, Milly. De nabestaanden wens ik heel veel sterkte toe bij de verwerking van dit onvoorstelbare leed.

UPDATE – 21:12: Teken evt. het condoleanceregister.

(Aantal stemmen: 15 | Gemiddeld: 3,00 van 5)
Loading...

TICAP-conferentie: oude kennissen

Het bezoeken van conferenties zal nooit mijn hobby worden. Ze zijn toch wel wat saai. Bovendien vindt alles plaats achter gesloten deuren, dus het blijft ook een beetje preken voor eigen parochie.

Het bijwonen van de tweede TICAP-conferentie in Den Haag stond dan ook niet zo hoog op mijn agenda. Het was echter een berichtje van directeur en mede-oprichter Wiel Maessen dat mij heeft doen besluiten om tóch naar de conferentie af te reizen. Wiel liet me nl. vorige week weten dat Michael McFadden, auteur van ‘AntiBrains’, had gevraagd of ik ook nog zou komen.

Kijk, dat zijn dan weer van die leuke dingen! De meeste medestrijders kende ik tot gisteren alleen van e-maillijsten, en een enkeling zoals Michael heb ik ooit eens bij Wiel Maessen thuis gesproken. Ondanks het incidentele contact (voornamelijk dus via e-mail) is er toch wel een bepaalde band ontstaan!

Behalve met Michael McFadden heb ik verder nog kort gesproken met o.a. Wiel Maessen, Maryetta Ables (voorzitster van Forces International), John Gray (voorzitter van TICAP) en Marina Bosman (van ‘Ons Cafeetje’ te Leiden).

Het waren deze gesprekjes die mij het gevoel gaven dat ik niet alleen met medestrijders stond te praten, maar ook met oude kennissen!

Rest nog de vraag wat er uiteindelijk uit deze conferentie zal voortvloeien. Na de eerste conferentie in 2009 was dat de Verklaring van Brussel. Voor dit jaar is dat (althans bij mij) nog niet bekend. Dat zal z.s.m. wel bekend worden gemaakt op de site van TICAP. Mocht het iets bijzonders zijn, dan vermeld ik dat vanzelfsprekend ook hier.


Wiel Maessen, Michael McFadden, Christopher Snowdon en Kamal Chaouachi
 
Foto rechtsboven: Maryetta Ables en Wiel Maessen na afloop van de conferentie

(Aantal stemmen: 3 | Gemiddeld: 3,00 van 5)
Loading...

De vrije jongens

Alsof de tussenliggende 30 jaar niet hebben bestaan! Afgelopen vrijdagavond waren Jacobse en Van Es voor één keer weer terug op de buis met een compilatie van divers oud materiaal. (Dank overigens aan René van Gellekom voor de kijktip!)

Op YouTube en andere videosites is natuurlijk zat te vinden (o.a. deze onvergetelijke scène), en je vindt geheid iets van betere kwaliteit als je wat langer doorsnuffelt, maar ondanks dat vond ik het heerlijk om weer eens ouderwetsch op de bank, en met een pot bier voor mijn neus naar de vrije jongens Jacobse en Van Es te kijken.

Heb je het gemist, of wil je gewoon nog ff nagenieten of afkicken, dan kan dat hier.

Misschien komen ze over 30 jaar nog eens terug op de buis, en ik wed (als ik dat nog mag meemaken) dat het dan nog steeds leuk zal zijn!

Foto: Van Kooten en De Bie als F. Jacobse en Tedje van Es.

(Aantal stemmen: 4 | Gemiddeld: 3,00 van 5)
Loading...

Het Ministerie van Opstappen

Wat is er nu toch weer gaande in politiek Nederland? Was het vorige week Agnes Kant die zomaar ineens opstapte omdat ze (zogenaamd?) bang was dat zij de personificatie zou worden van de verkiezingsnederlaag; nu zijn het ineens Camiel Eurlings en Wouter bos die daags na elkaar met exact hetzelfde verhaal aankomen. Beide heren hebben kennelijk op vrijwel hetzelfde ogenblik ineens het licht gezien, en willen nu ineens (zogenaamd?) tijd hebben voor vrouw en kinderen…

Frappant! En dat rijmt op Agnes Kant. Over haar kan ik weinig melden, maar wat betreft de heren Eurlings en Bos denk ik toch nu al te weten dat ze allebei een interessant baantje hebben gekregen. Eurlings zal eerdaags wel opduiken als woordvoerder van VVN (als hij tenminste niet te hard rijdt) of misschien zelfs wel van de ANWB! En Woutertje Bos is natuurlijk ook niet gek! Hij heeft vorig jaar met miljarden gesmeten om verschillende banken te redden, en heeft ongetwijfeld als dank daarvoor een leuke managementfunctie gekregen bij één van deze banken!

En tot slot is Hans van Mierlo opgestapt, maar dat heeft een andere reden. Ik heb nooit getwijfeld aan zijn idealen. Hij wilde immers de vastgeroeste politiek weer in beweging krijgen? En dat is een lofwaardig streven. Helaas is er m.i. 44 jaar na dato weinig meer over van zijn partij. D66 is zelfs geen partij meer waar je een proteststem aan weggeeft, maar meer een partij waar je nog op kunt stemmen als je het echt niet meer weet! Met het heengaan van Hans is zijn gedachtengoed dus ook verdwenen. En dat is jammer!

Foto: Rust in vrede, Hans!

(Aantal stemmen: 5 | Gemiddeld: 3,00 van 5)
Loading...

Glossy Gerda in de Playboy?

Het is wel duidelijk dat Gerda V. graag wat extra aandacht wilde zo vlak voor de verkiezingen, en dat is haar natuurlijk prima gelukt met haar eigen Glossy.

Probleem is en blijft echter dat deze persoonsverheerlijking met belastinggeld is betaald. Ze mag dan wel vrolijk roepen dat haar Glossy een koopje is met slechts een paar centen per belastingbetaler, maar toch…

Als ze nou zó graag aandacht wil, dan had ze wat mij betreft beter in de voetsporen kunnen treden van Patricia Paay en Adèle Bloemendaal door te kiezen voor de Playboy. Dan had het de belastingbetaler tenminste niets gekost, en had het extra geld opgeleverd voor haar ministerie! Maar ja, willen wij Gerda eigenlijk wel in de Playboy?

Vandaar voor de gein de onderstaande vraag. Af en toe een beetje humor kan immers geen kwaad?

Glossy Gerda in de Playboy?

Uitslag

Laden ... Laden ...

(Aantal stemmen: 8 | Gemiddeld: 3,25 van 5)
Loading...

De gechipte hond

De RFID-chip is beslist niet nieuw; die bestaat al een paar decennia. Ook is het al lang geen opzienbarend nieuws meer als ik hier meld dat sommige huisdieren inmiddels al van zo’n chippie zijn voorzien. Wel nieuw is het feit dat er in het Verenigd Koninkrijk plannen worden gemaakt om zo’n geïmplanteerde chip voor iedere hond verplicht te stellen.

En ja, als alle hondjes eenmaal een chip hebben? Dan duurt het natuurlijk niet lang meer voordat jij en ik aan de beurt zijn!

Blijf dus waakzaam, want de totale contrôle komt elke dag een stukje dichterbij!

UPDATE – 15-10-2011:
Nederland begint in 2012 met het chippen van alle puppy’s!

(Aantal stemmen: 2 | Gemiddeld: 3,00 van 5)
Loading...

De Geuzenpartij! en de ijskap

Vanochtend werd ik voor de 85e keer deze winter verrast door een pak sneeuw! Het is onvoorstelbaar, maar het meeste is tot na de middag blijven liggen. Hoezo opwarming??? En niet alleen hier in Nederland is het al veel te lang winter; ook in de rest van Europa blijft het maar ouderwetsch winteren. Tot Zuid-Frankrijk en zelfs Noord-Spanje aan toe!

Natuurlijk wist iedereen ook al vóór deze winter dat Al Gore en zijn vriendjes van het IPCC enigszins inconvenient uit hun nek stonden te lullen, maar Sjakkelientje Cramer geloofde het allemaal heilig, en drukte spontaan de spaarlamp door onze strot. We moesten en we zouden nl. linksom of rechtsom die pokke-ijskap redden!

En nu? Nu er zowat geen gloeilamp meer te krijgen is, wordt het onderzoek naar het gesjoemel met cijfers bij het IPCC, waar Sjakkelientje in haar nadagen als minister om heeft gevraagd, alsnog uitgevoerd door het PBL.

Goed, dat onderzoek komt vanzelfsprekend jaren te laat, maar ik zie toch wel heel toepasselijk een lichtpuntje. Zo gaat het gezond verstand het nl. toch weer winnen, want het blindelingse vertrouwen in de wetenschap is nu toch echt wel over z’n hoogtepunt heen!

Ook is het interessant dat het PBL iedereen de mogelijkheid biedt om commentaar te geven op het klimaatrapport. Daar ga ik zeerzeker gebruik van maken! Links naar het rapport zijn aanwezig, dus een boeiende passage over de ijskap is ongetwijfeld snel gevonden. En mijn commentaar? Ach, dat laat zich wel raden:

De aarde is constant in beweging, temperaturen schommelen, ijstijden en wereldwijde overstromingen wisselen elkaar af, continenten verschuiven en verzakken of komen juist omhoog, sommige gletsjers smelten en andere groeien weer aan, en af en toe valt er eens een blokje poolijs in zee… Als mens zijn we gewoon te klein om daar iets aan te veranderen. Over 10 duizend jaar ziet de aarde er ongetwijfeld heel anders uit dan nu, en de mensen die dan leven zullen misschien wel roepen dat ze aan een soort gloeilamp moeten omdat er aan de polen ijskappen dreigen te ontstaan…

UPDATE – 10-03-10 – 00:40:
Mijn commentaar is verstuurd naar het PBL. Het is een Engelstalige versie geworden van het bovenstaande (cursief), en heb dit commentaar gegeven op hoofdstuk 15.1.1 (Polar Regions).

(Aantal stemmen: 2 | Gemiddeld: 3,00 van 5)
Loading...

Mijn stem tegen de ID-plicht

Vandaag heb ik niet gestemd, maar wel heb ik formeel geprotesteerd tegen de ID-plicht middels de protestverklaring die door Vrijbit.nl beschikbaar werd gesteld.

Kennelijk was ik niet de eerste die met genoemde verklaring het stemlokaal binnenkwam, want ik hoefde verder geen tekst en uitleg te geven. Het ontvangstbewijs (zie onderstaande afbeelding) werd getekend en afgescheurd, en de protestverklaring zelf werd onder de noemer ‘proces-verbaal’ opgeborgen.

Ik heb hier een zeer goed gevoel bij! Ik heb dan wel niet op een partij gestemd, maar wel tegen die achterlijke ID-plicht!

Als het goed is, dan zullen deze protesten ook worden bekendgemaakt na het tellen van de stemmen. Ik zal jullie dus op de hoogte houden!


 
UPDATE – 03-03-10 – 21:50:
De protestverklaring van Vrijbit.nl is inmiddels al verdwenen!

(Aantal stemmen: 2 | Gemiddeld: 3,00 van 5)
Loading...

Opendeurendag

Het zal wel aan mij liggen, maar ik had nog nooit van de complimentendag gehoord. Nou ja, bij deze dan: “Wat zien jullie weblogs er extra goed uit vandaag!”

Volgens mij is het vandaag overigens ook weer eens opendeurendag, want vanochtend las ik dat tien procent van de kiezers de politiek de rug toekeert wegens gebrek aan vertrouwen. En ja, daar hebben we dan wel ene André Krouwel, een heuse politicoloog, voor nodig om dat vast te stellen! Ik vind tien procent trouwens veel te laag. Maar goed, dit terzijde.

En wat ga ik -behorende tot die tien procent van Krouwel- overmorgen eigenlijk doen in het stemlokaal? Ik weet het nog niet. Misschien verscheur ik ter plekke mijn oproepkaart wel om te laten zien dat ik tegen de ID-plicht ben. Een stemlokaal is toch geen grensovergang?

Nog ff geduld dus. Overmorgen weten we het! Ik zal het hier dan z.s.m. melden.

UPDATE – 02-03-10 – 23:25:
Misschien is dit formulier wel iets om tegen de ID-plicht te protesteren.

(Nog geen stemmen)
Loading...