Maandelijks archief: april 2010

Tot ziens bij Ons Cafeetje!

Het zat al een tijdje in de planning: ik had Marina Bosman van Ons Cafeetje in Leiden (zie ook o.a. deze log) al een paar keer beloofd dat ik dit voorjaar eens een biertje bij haar zou komen drinken. Ons Cafeetje is in deze politiek correcte tijden een zeer bijzonder café, en dat moest ik gewoon eens ff zien en meemaken. Er mag nl. nog gewoon worden gerookt!

Ook medeweblogger Leidse Glibber heb ik op de hoogte gesteld van mijn plannen, en zo konden we samen afspreken dat hij er op de Leidse Koninginnenacht tussen 9 en 11 uur ook bij zou zijn. Al met al is het een geslaagde avond geweest: Marina Bosman gesproken, Leidse Glibber gesproken, bier gedronken, sigaretten gerookt… Kortom; een ouderwetsch avondje uit zoals het was vóór de invoering van het rookverbod in de horeca!

De vrijwel uitsluitend Nederlandstalige muziek op een net iets te hoog volume is helaas niet echt mijn stijl, maar vooral Marina zelf gaat er helemaal op los, en dat is echt geweldig om te zien. Wat een enthousiasme! Wat een flamboyante dame is die Marina toch!

Goed, Ons Cafeetje is zondermeer een aanrader voor de rokende gezelligheidszoeker, maar voor mij net iets te ver van huis. Ik ga wel proberen om er vanaf nu twee keer per jaar heen te gaan, maar ik vraag me af of er ook niet een paar gezellige cafés in en rond mijn eigen woonplaats Amersfoort te vinden zijn? Laat het maar weten; dan kom ik geheid met de nodige regelmaat langs!

De foto’s bij deze log zijn (op het fotootje rechtsboven na) gemaakt door Leidse Glibber. Behalve voor zijn eigen weblog, maakt hij ook foto’s voor diverse lokale nieuwssites zoals Sleutelstad.nl. Hij heeft zijn camera vrijwel constant in de aanslag om ergens als allereerste een foto van te kunnen maken. Ook dit vond ik een zeer bijzonder schouwspel.

@Marina en Leidse Glibber: Tot ziens bij Ons Cafeetje! Over een paar maanden is het weer 3 oktober. Rond die tijd is er vast wel weer een leuk themafeestje!

Parkeer je muis op de onderstaande foto’s voor een kort bijschrift.

(Aantal stemmen: 2 | Gemiddeld: 3,00 van 5)
Loading...

Henk en Ingrid vs Ome Jaap en Tante Mien

Tsja, met welke namen duid je het doorsnee Nederlandse stel aan? Volgens Ome Geert van de PVV waren dat aanvankelijk Henk en Anja, maar heeft recentelijk Anja ingeruild voor Ingrid.

Bij mij is dat ook ongeveer zo gegaan, want ik had het ooit over Ome Arie en Tante Bep (A + B). Later is dat om onduidelijke redenen Ome Arie en Tante Mien geworden, en dat heeft zich uiteindelijk uitgefilterd tot Ome Jaap en Tante Mien.

Van Henk en Ingrid weten we dat ze o.a. in Deventer en in Vlissingen wonen, maar waar wonen Ome Jaap en Tante Mien eigenlijk? In Almere-Haven? In Barneveld of Culemborg? Of zijn ze misschien via het Groningse Westerbroek in Zeist neergestreken?

Daarom nodig ik hierbij alle Japen en Mienen uit om hier hun woonplaats achter te laten. Ik kan dan op het kaartje bij deze log voor elke Jaap en Mien een stipje plaatsen op de positie van de opgegeven woonplaats. Ook voel ik wel wat voor een groepsfoto mits dat natuurlijk organisatorisch haalbaar is.

Ome Jaap en Tante Mien, ik wacht met spanning op jullie reactie!

(Aantal stemmen: 3 | Gemiddeld: 3,00 van 5)
Loading...

Van koninginnedag t/m de dag van Pim

Nog een paar nachtjes slapen, en dan is het weer koninginnedag. Ik neem zomaar aan dat je inmiddels geen plannen hebt om je Suzuki Swift alvast op te gaan poetsen, maar je wilt natuurlijk wel graag je mening kwijt over het koningshuis. Dat kan gelukkig middels een enquête van Wat vindt Nederland ervan. Dat is toch wat publieksvriendelijker, nietwaar?

Ook zijn 4 en 5 mei weer in aantocht. Op 4 mei gaat hier de vlag halfstok, maar op 5 mei blijft-ie uit protest binnen omdat we helemaal niet meer in een vrij land leven! Vette kans dus dat je mij zult tegenkomen tijdens de Vrijheidsparade! Er wordt op 5 mei vanaf 17:30 verzameld op het Spui in Amsterdam, en rond 19:00 begint de daadwerkelijke parade. Houd het nieuws omtrent de Vrijheidsparade dus in de gaten!

Op 6 mei, ten slotte, zullen er ongetwijfeld weer de nodige dingen worden georganiseerd bij het Mediapark in Hilversum en rond de voormalige woning van Pim Fortuyn in Rotterdam. Van de week ontving ik een mail van de Soldaat van Pim. Deze organiseert in het kader van de vrije meningsuiting een soort herdenkingsfeestje in restaurant Engels. Als je interesse hebt, dan kun je mailen naar SoldaatvanPim-apestaartje-hotmail.com.

Mocht je nog andere interessante acties omtrent de genoemde data willen melden, dan kun je dat uiteraard hieronder doen!

UPDATE – 26-03-10:
Tijdens het genoemde feestje in restaurant Engels is er o.a. een boekpresentatie van Philomena Bijlhout en een optreden van ene Willem Kuyt.

(Aantal stemmen: 2 | Gemiddeld: 3,00 van 5)
Loading...

TICAP-conferentie in vijf minuten

Nou ja, je kunt onmogelijk een hele dag samenvatten in een paar minuten, maar je krijgt met de onderstaande video in ieder geval een indruk van de tweede TICAP-conferentie van 15 maart jl. in Nieuwspoort, Den Haag. (Zie evt. ook mijn log hierover van 16 maart jl.)

Deze conferentie was iets breder van opzet dan de eerste (Brussel, 2009) door zijdelings ook aandacht te besteden aan recente ontwikkelingen rond de bestrijding van alcohol, overgewicht, etc. Goeie zaak natuurlijk, want het begon met een rookverbod, en straks eindigt het met een café waar je alleen nog maar wortelsap en kruidenthee kunt krijgen…

Hopelijk wordt het nieuws over TICAP dan ook ze veel mogelijk verspreid!

Lees het hele verhaal bij Forces Nederland.

(Aantal stemmen: 2 | Gemiddeld: 4,00 van 5)
Loading...

Uruzgan: teller op 23

Afgelopen weekend werd bekend dat de missie in Uruzgan z’n 22e en 23e Nederlandse slachtoffer heeft geëist. Dat zijn er toch echt 23 te veel!

De Geuzenpartij! roept onze demissionaire regering dan ook op niet te wachten tot augustus of daaromtrent, maar om per direct te stoppen met die uitzichtloze vredesmissie oorlog!

Foto: De bermbom, het meest effectieve wapen in Afghanistan

(Aantal stemmen: 4 | Gemiddeld: 3,00 van 5)
Loading...

Vulkaanalarm


De overheid waarschuwt, en de overheid neemt maatregelen. Vroeger zou ik daar nog enig nut van hebben willen inzien, maar tegenwoordig denk ik al gauw aan angstzaaierij. We zijn de laatste jaren nl. al meer dan noodzakelijk platgebombardeerd met zaken als weeralarm, stormwaarschuwing, terreurdreigingsniveau en aanverwant geleuter.

Het zal jullie niet zijn ontgaan dat er vandaag n.a.v. recente vulkaanuitbarstingen op IJsland een soortement van ‘vulkaanalarm’ is afgegeven, en dat het luchtruim boven een groot deel van Europa inmiddels tot nader order is gesloten voor alle luchtverkeer. Het lijkt verdorie wel oorlog! Of valt 11 september toevallig vroeg dit jaar???

Vanavond werd er tijdens het weerpraatje van RTL4 al verteld dat de zonsondergang toch wel wat roder zou zijn i.v.m. de vulkanische as die op ruim 5 km hoogte in de atmosfeer hangt. Ter contrôle heb ik vanavond rond 21 uur de bovenstaande foto gemaakt. Ik zie niet veel bijzonders. Of heb ik het mis?

Tot slot merk ik nog op dat we decennialang vrijwel niets over IJsland hebben vernomen in het nieuws, maar sinds grofweg 1,5 jaar is dat land ineens het middelpunt van de wereld. Ja, tegenwoordig vind ik alles verdacht! Nieuws zou heden ten dage nl. zomaar eens staatspropaganda kunnen zijn? Ik vraag me dan ook af wie het heeft bedacht om het wereldgebeuren dusdanig te manipuleren dat alle ogen ineens gericht zijn op Reykjavik!

(Aantal stemmen: 2 | Gemiddeld: 3,00 van 5)
Loading...

Een triomf voor ons rechtssysteem?

Vanochtend stond het toch echt nog in dit artikel op Nu.nl: het OM was zeer gelukkig met het feit dat ons rechtssysteem zó goed in elkaar zit dat het zomaar mogelijk was om Lucia de Berk alsnog definitief vrij te spreken.

Tsja, er is natuurlijk wel iemand valselijk beschuldigd van moord, en heeft daarvoor ruim 6 jaar vastgezeten! M.i. zit ons rechtssysteem dan ook zó slecht in elkaar dat het zomaar mogelijk was om Lucia zonder keihard bewijs in de cel te gooien!

Waarom ze bij Nu.nl hebben zitten knippen in het bewuste artikel is mij niet geheel duidelijk. Een paar positieve zinsneden over het OM en haar hoogste boef baas Harm Brouwer vormen samen toch een perfect trosje staatspropaganda? Heeft Nu.nl aan zelfcensuur gedaan of hebben ze zich door deze of gene laten censureren? Wie het weet mag het zeggen!

Foto: Lucia de Berk na haar vrijspraak
Bron: rnw.nl

(Aantal stemmen: 2 | Gemiddeld: 3,00 van 5)
Loading...

De ware aard van Agnes Kant

Je weet soms niet eens meer waar je over moet schrijven omdat er zo vreselijk veel mis is in deze bananenmonarchie en de rest van Europa…

Kindermisbruik binnen de Rooms-Katholieke kerk; ene paus Ratzi XVI die hieromtrent zijn mond wenst te houden omdat hij toch onschendbaar is; de euro staat onder druk omdat ze in Griekenland hebben lopen klooien met cijfertjes; IJsland is ook al zo goed als failliet; we moeten mogelijk doorwerken tot ons 66e of 67e omdat we veel te gezond zijn gaan leven; en tot overmaat van ramp staat Agnes Kant ook nog eens te flippen als haar door klokkenluider Micha Kat iets wordt gevraagd over de affaire Joris Demmink!


Het hele verhaal is hier te vinden, en de nodige achtergrondinformatie daar. Ook zou je evt. lid kunnen worden van de Anti-Joris D-Hyves.
 
Tante Agnes verlaat binnenkort de politiek, en het lijkt mij met dit filmpje overduidelijk dat het haar dan ook geen ene mallemoer meer kan schelen dat dit land tot op het bot gecorrumpeerd is. Blij dus dat ik nooit op deze tante heb gestemd!

(Aantal stemmen: 3 | Gemiddeld: 3,00 van 5)
Loading...

Paasvuur(tje) 2010

Ooit, in 2006, had ik plannen om jaarlijks op 2e Paasdag een groots Paasvuur te organiseren. Helaas is daar wegens onvoldoende belangstelling niets van terechtgekomen, maar heb destijds wel besloten om de traditie vanaf Pasen 2007 in mijn eentje voort te zetten.

In de streek waar ik geboren ben, was het voor de boeren nl. gebruikelijk om op 2e Paasdag een vuurtje te stoken. Dat betekende gewoon licht, warmte en gezelligheid. Tevens stond het -ondanks de voorchristelijke oorsprong- geheel analoog aan de Paasviering voor loutering en nieuw leven.

Tegenwoordig betekent (Paas)vuur helaas rookoverlast en brandgevaar. Je bent dus een zware crimineel als je zomaar besluit om zonder vergunning een vuurtje te stoken in je tuin of op je balkon.

Ik laat mij er echter niet door weerhouden! Vanavond heb ik dan ook een lekker fikkie gestookt in een oude koekepan. Volgend jaar doe ik dat uiteraard weer, maar liever zou ik toch iets groters organiseren met een aantal medewebloggers. Wie durft!?

Foto: Paasvuur(tje) 2010 op mijn balkon

(Aantal stemmen: 5 | Gemiddeld: 3,00 van 5)
Loading...

Vrijheidsparade 3.0

Na Vrijheidsparade 2.0 (13 december jl. te Utrecht) werd het wat rustig. Nadat er wat videomateriaal van de parade was geplaatst, las ik verder geen woord meer over een volgende Vrijheidsparade. Ik dacht zelfs al dat het hele concept een stille dood was gestorven.

Gelukkig zat ik daar goed naast, want Vrijheidsparade 3.0 komt eraan! En wel op woensdag 5 mei a.s. in Amsterdam. Meer info zal ongetwijfeld spoedig volgen.

Bevrijdingsdag is m.i. dé dag bij uitstek om met de Vrijheidsparade mee te lopen, want vrijheid is in ons land nog slechts een illusie. Vette kans dus dat ik er ook dit keer weer bij zal zijn. Tot ziens, tot vrijheid!

(Aantal stemmen: 11 | Gemiddeld: 3,00 van 5)
Loading...