Maandelijks archief: juni 2010

L’union fait la force!

Eendracht maakt macht! – Het is alweer een jaar of vijf geleden dat de Vrijheidsstrijder (nu Metropoly) besloot om een webring met de welluidende naam Verbond van Vrijheidsstrijders op te zetten.

Ik heb echter gemerkt dat genoemde webring niet meer wordt bijgehouden. Ook hebben enkele leden inmiddels besloten om de webring-code weg te halen. Jammer! Want zo zit iedere vrijheidslievende weblogger toch weer een beetje op zijn of haar eigen eilandje.

Zo slaan we natuurlijk nog geen deuk in een pak boter! Er moet m.i. gewoon een soort van samenwerking zijn en blijven. Ik heb dan ook besloten om in eigen beheer een nieuwe webring op te gaan zetten. Het voordeel is in dit geval dat ik de te gebruiken code kan aanbieden in html en ubb. Tevens kan ik dan zorgen voor een versimpelde code (een plaatje met een link naar de ledenlijst) voor het geval dat de volledige code niet werkt vanaf bijv. Hyves.

Van het opzetten en bijhouden van een webring weet ik nog niet veel, maar ik krijg de indruk dat het allemaal niet zo moeilijk is. De meeste tijd zal dan ook wel gaan zitten in het vertalen van o.a. de automatische e-mail en in het aanpassen van de code die je straks op je site of blog kunt plakken.

Een definitieve naam voor de webring heb ik ook nog niet. Het zal wel iets worden dat lijkt op Unie van vrijheidslievende weblogs o.i.d., maar misschien heb jij een beter idee?

Kortom; hier wordt de komende tijd gewerkt aan de eendracht! – L’union fait la force!

Afb.: Eendracht maakt macht!
Bron: cartoonblog.web-log.nl

UPDATE – 01-07-10 – 14:25:
Ben inmiddels bezig met de zoveelste webring! Het valt nog niet mee om een geschikte te vinden die goed werkt en ook nog eens inzichtelijk is. Nog ff geduld dus!

(Aantal stemmen: 1 | Gemiddeld: 3,00 van 5)
Loading...

De oranje coalitie

Wordt het paars? Wordt het groen? Wordt het desnoods alle kleuren van de regenboog? Wie het weet mag het zeggen…

Nederland is op dit moment dusdanig verdeeld dat er niet eens meer een coalitie gevormd kan worden! Er lijkt nl. nauwelijks nog enige bindende factor te zijn. We vliegen elkaar in de haren, want de ene wil dit en de ander wil weer dat.

Het voetbal blijkt echter -dwars door alle tegenstellingen heen- onze enige binding te zijn. Ik stel dan ook een oranje coalitie voor.

Op het ogenblik klinken er zowel links als rechts vuvuzela’s, en ik zag vanavond zelfs een stel rokers en niet-rokers dat gezamenlijk ‘Hup, Holland, hup!’ en ‘We are the champions!’ bralde!

@Informateur Uri Rosenthal: Onderzoek de mogelijkheid om een oranje coalitie te vormen! 😉

Noot:
Het maakt natuurlijk weinig uit of de coalitie nou paars, groen of desnoods donkerbruin wordt, want uiteindelijk verandert er gewoon bar weinig. We blijven dus elke dag aanschuiven in de file, het rookverbod blijft gehandhaafd, er blijven miljarden verdwijnen in die bodemloze put die men ‘ontwikkelingshulp’ noemt, en vul maar aan! Zichtbare leiders zijn nl. niet echt aan de macht. Het zijn nl. de banken, de pillendraaiers en de oliemaataschappijen die in werkelijkheid de touwtjes in handen hebben.

(Aantal stemmen: 1 | Gemiddeld: 3,00 van 5)
Loading...

Grenswetenschap.nl: Oliecalypse Now!

Over de olieramp in de Golf van Mexico heb ik hier nog niets geschreven omdat ik die ramp zag als iets regionaals; niets meer en niets minder. Natuurlijk heb ook ik mij de afgelopen tijd zitten ergeren aan de laksheid en het keer op keer falen van BP, maar daar bleef het dan ook bij. Ik kan ook niet 24 uur per dag letterlijk bovenop het nieuws blijven zitten zoals die gekke Amerikanen dat doen met die live oil cam feed. Bovendien krijgt het nieuws dat Nederland en/of de EU aangaat hier nog steeds voorrang.

Vandaag kwam ik echter via de Stortplaats op Anarchiel.com terecht op een zeer interessant artikel over de olieramp op Grenswetenschap.nl. Er is daar in de Golf van Mexico toch echt meer aan de hand dan jij en ik mogen weten…

Oliecalypse Now!

Afb.: Het ‘worst case scenario’ is een ramp van apocalyptische omvang.

(Aantal stemmen: 6 | Gemiddeld: 3,17 van 5)
Loading...

Over vrijheid, privacy en Bavaria-babes

Het nieuws omtrent het WK voert op het ogenblik de boventoon. Op zich begrijpelijk, want na de eerste zege van Oranje begint de stemming er toch aardig in te komen. Bovendien moet ik -als man zijnde- toegeven dat sommige WK-nieuwsfeiten toch best wel zeer fraaie beelden opleveren! 😉

Probleem is echter wel dat ander nieuws wordt ondergesneeuwd. Twee jaar geleden bijv. had iedereen het over het EK terwijl daardoor het op handen zijnde rookverbod voor de horeca werd vergeten. Nu lijkt er iets soortgelijks te gaan gebeuren, want de Amerikanen hebben ondertussen stevig zitten te onderhandelen met de EU omdat ze graag inzage willen hebben in jouw en mijn bankrekening. Ze willen nl. weten waar we onze wekelijkse portie verrijkt uranium kopen voor onze eerstvolgende terroristische aanslag…

Blijf dus waakzaam, en houd vooral tijdens evenementen als WK, EK en Olympische Spelen ook het overige nieuws in de gaten. Vóór je het weet is er nl. weer over je vrijheid en/of privacy beslist terwijl je nietsvermoedend met een pot Bavaria bier in de hand voor de buis zit!

Foto: Leuke Bavaria-babe in DutchDress (Bron: Daily Mail)

UPDATE 1 – 16-06-10 – 22:02:
De FIFA is aan de macht in Zuid-Afrika! Men heeft de twee Nederlandse Bavaria-babes, Barbara en Mirthe, laten arresteren. Mogelijk moeten ze zelfs een half jaar de cel in. Dit gaat toch wel een beetje heel erg ver!
Steun de Bavaria-babes!

UPDATE 2 – 18-06-10 – 23:01:
Kijk ook bij medeweblogger Ko van Dijk: De FIFA machtiger dan de Maffia?

(Aantal stemmen: 1 | Gemiddeld: 3,00 van 5)
Loading...

Vuvuzelaverbod?

Nee, voor mij hoeft er geen vuvuzelaverbod te komen, maarre… Wat een klereherrie is het hier in de buurt zeg! Allememachies! Maar goed, ondanks het feit dat ik geen voetballiefhebber ben, zeg ik toch: “Hup Holland! Toeoeoet!”

(Aantal stemmen: 3 | Gemiddeld: 3,00 van 5)
Loading...

Dit was mijn stem! – II

Aanvankelijk wilde ik gisteravond om 8 uur mijn oproepkaart gewoon hier op straat in de fik steken, maar ja hier had ik weinig publiek. Ik besloot dan ook om toch maar door te lopen naar het stembureau in de hoop dat ik daar wat meer hooggeëerd publiek zou aantreffen.

In mijn enthousiasme liep ik zowat nog te ver ook, want het stembureau was zonder mijn medeweten verhuisd naar de seniorenflat hier schuin tegenover. (Normaal moest ik iets verder doorlopen naar een basisschool.)

Bij de ingang van die flat was het helaas ook al uitgestorven! In de hal trof ik echter een bewoonster aan die zichzelf kennelijk een baantje had gegeven om de seniorensleur te doorbreken. Ze stond dan ook direct op om mij de weg te wijzen naar het stemlokaal op de 1e etage. Ik legde haar uit dat dat niet hoefde omdat ik helemaal niet kwam om te stemmen, maar slechts om een statement af te geven.

Terwijl ik recht voor de ingang mijn kaart in de brand stak vroeg ik haar pro forma nog om toestemming, maar die mevrouw vond het allemaal wel best, en moest mij schoorvoetend nog gelijk geven ook: uiteindelijk verandert er vrijwel niets…

En dat laatste blijkt ook nu alweer te kloppen, want Ome Geert van de PVV heeft inmiddels zijn breekpunt (AOW) al opgegeven omdat hij dolgraag met links of rechts (of desnoods met links èn rechts) wil meeregeren. Bovendien weet hij natuurlijk als geen ander dat de politiek helemaal niet beslist over de pensioengerechtigde leeftijd. Daar beslissen de verzekeraars en de pensioenfondsen over!

En zo gaat het met vrijwel alle zaken! Het rookverbod wordt niet afgezwakt, want daar beslissen de pillendraaiers over; de immigratiestop komt er niet, want daar hebben we de mullahs in Turkije en Marokko voor; iedereen is en blijft automatisch een terrorist totat het tegendeel is bewezen, want dat is een zaak van de Amerikanen; auto’s blijven rijden in de file staan op benzine of diesel, want daar gaan de oliemaatschappijen over… Enzovoort, enzovoort!

Nee! Ik ben nog steeds blij met mijn daad. Echte verandering bereik je niet door een hokje in te kleuren. De overgrote meerderheid zou in het vervolg gewoon niet meer moeten gaan stemmen. Pas dan kan Nederland verandering afdwingen!

Zie ook deel I van 9 juni

(Aantal stemmen: 2 | Gemiddeld: 2,50 van 5)
Loading...

Dit was mijn stem!

En dit was mijn stem! Een verbrande oproepkaart op de stoep bij het stembureau. Het is allemaal prachtig dat het CDA zo ongeveer gehalveerd wordt, maar uiteindelijk zal er niets door veranderen. Zichtbare leiders zijn nl. niet aan de macht!
 
Morgen hoop ik te komen met een uitgebreider verslag van mijn actie van vandaag.

(Nog geen stemmen)
Loading...

Marina Bosman: ‘U en ik betalen daarvoor’

Marina Bosman, uitbaatster van Ons Cafeetje in Leiden, zegt weer eens waar het op staat!

Morgen (4 juni) zal zij demonstratief aanwezig zijn bij het Arnhemse Gerechtshof, alwaar de rechtszaken tegen de cafés De Kachel in Groningen en Victoria in Breda op last van de Hoge Raad der Nederlanden moeten worden overgedaan. Beide rechtszaken (‘rookzaken’) werden nl. vorig jaar door deze cafés in hoger beroep gewonnen, en daar was Herr Appie Klink niet zo blij mee…

Het is toch wat! Het hele Justitiële apparaat draait overuren omdat we hoe dan ook onze keuzevrijheid moeten inleveren! Nederland is Nederland niet meer!

Enfin, kijk en luister naar Marina Bosman:

(Aantal stemmen: 7 | Gemiddeld: 3,00 van 5)
Loading...