Maandelijks archief: september 2010

Het regeerakkoord

Zichtbare leiders zijn niet echt aan de macht, dus wat we vandaag te horen hebben gekregen over het nieuwe regeerakkoord is in feite niets meer dan schone schijn.

Een mooi voorbeeld is natuurlijk het rookverbod voor de horeca, dat deels wordt opgeheven. Achter de schermen blijft in deze zaak ‘Big Pharma’ (de farmaceutische industrie) nl. gewoon aan de macht. Rokers krijgen het café op de hoek weer terug, maar het zal me niet verbazen als daar minstens twee andere rookverboden voor in de plaats gaan komen. Ik denk hierbij aan een rookverbod op stranden en in parken. In de VS is dat al heel gewoon, dus dat komt dan ook vrolijk onze kant op!

Bovendien denk ik dat het nieuwe kabinet Rutte-Verhagen I het niet lang zal uithouden. Het heeft immers -als ik het goed heb- 113 dagen geduurd totdat ze het eindelijk eens konden worden met Ome Geert Wilders? Het lijkt me dan ook niet onredelijk om aan te nemen dat de totale levensduur van Rutte-Verhagen I ongeveer gelijk zal zijn aan de genoemde 113 dagen.

In januari volgend jaar worden er dan weer nieuwe verkiezingen uitgeschreven, en dan komen Pechtold, Halsema en uiteraard Cohen weer in beeld. Vervolgens stuurt ‘Big Pharma’ een flinke zak geld richting Den Haag, en zo is het rookverbod vóór je het weet gewoon weer terug. (En zijn er ondertussen de genoemde nieuwe rookverboden bij gekomen.)

Nee, sommige zaken moeten echt voor eens en voor altijd van de politieke agenda verdwijnen. Zolang dit niet gebeurt, blijft het volk de speelbal van politiek Den Haag!

12 oktober, Rokersdag, is en blijft dan ook gewoon een vlagdag. Vlag je dit jaar ook mee?

PS:
Het is overigens opvallend dat er uitgerekend vandaag een artikel moest verschijnen waaruit blijkt dat drinkers meer kosten dan rokers. Over de cijfers kan ik helaas weinig zinnigs melden, en kan dan ook alleen maar aannemen dat ze tot op zekere hoogte waar zijn. I.i.g. zouden rokers de maatschappij 2,4 miljard kosten t.o.v. 2,6 miljard voor de drinkers.

Hierbij wordt echter volledig voorbijgegaan aan de opbrengsten middels accijnzen. Voor de drinkers is het moeilijk een gemiddelde te berekenen, want de accijns voor bier wordt bijv. geheel anders berekend dan die voor wijn en cognac.

Voor de rokers is het ook al niet zo makkelijk, want de ene rookt shag en de andere weer sigaren of sigaretten. Maar als ik nu stel dat de gemiddelde roker dagelijks 2 euro aan accijns betaalt, dan levert dat met zo’n 4 miljoen rokers op jaarbasis ongeveer 2,9 miljard op. Na aftrek van de veronderstelde kosten (2,4 miljard) leveren rokers dus elk jaar een half miljard op. Daar wil ik best eenmalig een promille van ontvangen!

(Aantal stemmen: 2 | Gemiddeld: 4,50 van 5)
Loading...

Micha Kat en de 12 corrupte rechters

Als bijv. Katy Perry een scheet laat, dan is dat volgens de reguliere media meteen wereldnieuws. In de krant, op tv en op internet wordt die scheet tot de laatste molecuul geanalyseerd, en de mensheid zal er nog lang schande van spreken dat dat -ahum- lieve, brave meisje zomaar spontaan en plein public een scheet durfde te laten.

Gelukkig zijn er nog altijd mensen die vinden dat het voorgaande helemaal geen nieuws is. Eén daarvan is bijv. Klokkenluider Micha Kat (foto). Die man is m.i. toch echt wel goed bezig! Zo hield hij gisteren een persconferentie in het WTC op Schiphol. Op deze persconferentie werden de namen onthuld (en toegelicht) van 12 corrupte en/of criminele rechters waarvan twee presidenten en een lid van de Hoge Raad!

Kijk, dat is nou het soort nieuws dat ons via de reguliere media niet bereikt! Daarom plaats ik hier deel 1 van zijn persconferentie. De hele serie is te zien op zijn YouTube-kanaal.

(Aantal stemmen: 4 | Gemiddeld: 5,00 van 5)
Loading...

Nieuwe campagne Discriminatie.nl

Ja ja, Nederland is een dermate beschaafd land dat discriminatie niet is toegestaan. Prachtig natuurlijk, maar wat heb je daar nou aan als je als roker wordt gediscrimineerd?

Onlangs werd ik erop geattendeerd dat Discriminatie.nl een campagne is gestart om mensen aan te sporen om toch vooral melding te maken van enige vorm van discriminatie. Voor mij als roker is zoiets natuurlijk de manier bij uitstek om daar meteen op in te haken.

In het meldingsformulier heb ik dan ook het onderstaande geplaatst:

Zelfs uit de taalgrap die verborgen zat in de eerste 15 zinnen van de troonrede van vandaag moest maar weer eens blijken hoezeer er wordt gehamerd op de eenheid.

Over welke eenheid gaat het hier eigenlijk? Want ik zie steeds meer verdeeldheid in de maatschappij, en die verdeeldheid wordt door de overheid zelfs aangemoedigd!

Ik ben nl. roker, en ik mag daarom kennelijk geheel legaal openlijk worden gediscrimineerd!

Al eerder heb ik eens een klacht ingediend bij de Commissie Gelijke Behandeling, maar die stelt doodleuk dat rokers geen groep vormen.

Da’s een beetje vreemd, want we praten hier toch over ongeveer 1/3 van de bevolking. Tevens is het m.i. veel te makkelijk om discriminatie van de hand te wijzen door simpelweg te stellen dat een paar miljoen rokers m/v geen groep vormen. Een griezelige ontwikkeling…

Wat zou er nl. gebeuren als vrouwen opeens geen groep meer zouden vormen? Of homo’s, studenten, automobilisten, kinderen, allochtonen en treinreizigers? Dan zou politiek Den Haag er schande van spreken!

Maar ja, nu gaat het ‘slechts’ over rokers… En ja, dan is het allemaal geoorloofd.

Ik eis hierbij dan ook gerechtigheid: een roker m/v is een individu, en rokers vormen een groep. Noch het individu, noch de groep mag worden gediscrimineerd!

Joop van Dijk – www.geuzenpartij.nl

Nou, ik ben benieuwd wat of men dit keer te melden heeft. Je wordt hieromtrent natuurlijk op de hoogte gehouden!

(Aantal stemmen: 1 | Gemiddeld: 5,00 van 5)
Loading...

Links naar (a)sociale netwerken

Met sociale netwerken heb ik eigenlijk bar weinig. Het is m.i. mooi dat het allemaal kan, maar gewoon gezellig een potje bier drinken met een goeie vriend is en blijft voor mij gewoon ontelbare malen leuker!

Maar ja, je ontkomt er tegenwoordig eigenlijk niet meer aan, dus zelfs ik ben ergens op Facebook terug te vinden. Ik beantwoord soms een berichtje, en daar houdt het toch echt wel mee op. En als het eens een weekje rustig is op Facebook, dan vind ik dat helemaal niet erg!

Twitteren is misschien ook wel leuk, maar ik zie daar het nut niet zo van in. Ik doe nl. (net als vele miljoenen anderen) weinig spectaculaire dingen. Ik werk een paar uurtjes, ik ben wat aan het klussen thuis, ik help mijn bejaarde moeder, en af en toe schrijf ik eens een logje. Gaap…

En dan hebben we natuurlijk nog Hyves. Daar ben ik slechts actief als beheerder van de Hyves van de Partij tegen Betutteling. Prachtig natuurlijk dat ik op deze manier een beetje kan meewerken aan de naamsbekendheid van deze partij, maar zelf zou ik daar nog niet eens een account wíllen hebben! Het merendeel der Hyvers m/v heeft nl. een enorme taalachterstand, en daar wil ik liever niet mee geassocieerd worden!

Voel je echter vrij om mijn logjes op één of meerdere sociale netwerken te plaatsen. Om je daarbij te helpen plaats ik vanaf nu ook links naar Facebook, Twitter en Hyves zodat je naar hartelust kunt delen, kwetteren en tippen!

Tot slot nog ff dit: waar zouden al die bedenkers en beheerders van die (a)sociale netwerken toch van leven? Advertenties zie je bij de genoemde drie niet of nauwelijks, dus ze moeten simpelweg wel ergens anders geld mee verdienen. En wat dat is? Ach, dat laat zich wel raden… Via allerhande stiekeme scriptjes wordt constant een hoop persoonlijke informatie tegen betaling doorgesluisd naar o.a. ‘internetvriendje’ Google (Zie vorige log) die deze info dan weer kan gebruiken om jou en mij zó goed te leren kennen dat hij bijna weet wat we denken!!!

(Aantal stemmen: 3 | Gemiddeld: 3,67 van 5)
Loading...

Google, onze trouwe internetvriend…

In den beginne hadden we Alta Vista, Lycos, Northern Light en nog een handjevol andere zoekmachines. En toen was daar ineens Google! Sindsdien heb ik -tezamen met miljoenen anderen- eigenlijk geen andere zoekmachine meer aangeraakt.

En Google werd ook eigenlijk elke dag steeds leuker! Er bleek bijvoorbeeld een rekenmachine in de zoekbalk te zitten die ook nog eens zo ongeveer alles wat los en vast zat kon omrekenen: euro’s naar ponden, decimalen naar Romeinse cijfers, kilotonnen naar microgrammen, lichtjaren naar millimeters. Je kon het zo gek niet bedenken of Google kon het wel!

Ook buiten het zoekgebeuren wisten ze met van alles en nog wat goed te scoren. Zo kregen we o.a. Google Maps, Google Agenda, Google Video, GMail, StreetView, Buzz en ook nog eens een heuse browser.

Maar ondertussen kochten ze wel zo ongeveer het halve internet op om zo te kunnen beschikken over allerhande populaire sites internettechnieken. Op zich is hier niets mis mee, want kennis mag je kopen. Het is echter wel griezelig als een hele hoop kennis op het gebied van internet nog maar op één plek te vinden is: in het hoofdkwartier van Google. Kennis is nl. macht, maar m.i. ook (totale) contrôle, en die moet niet in handen komen van slechts enkele mensen!

Mijn vertrouwen in Google is dan ook al enige jaren tanende. Tot concrete maatregelen had dat nog niet geleid, maar daar is sinds vandaag toch wel verandering in gekomen. Ik heb nl. besloten om https://ssl.google-analytics.com (en voor de zekerheid ook http://www.google-analytics.com) hier niet meer toe te laten! Het gaat ‘Big Brother Google’ nl. niets aan wanneer en hoe vaak ik op een bepaalde site kom!

Google Analytics wordt op het ogenblik kennelijk vernieuwd, want de laatste dagen bleven websites (o.a. in Streepjeslogland) met de nodige regelmaat hangen op de scripts van google-analytics.com. Daardoor werd de aanwezigheid van Google telkens overduidelijk verraden door de tekst die maar niet uit de statusbalk wilde verdwijnen: ‘Wachten op google-analytics.com’.

En ja, dan ga je eens op onderzoek uit, en dan blijkt dat je ongevraagd al jaren informatie weggeeft die je eigenlijk helemaal niet wilt weggeven!

Tot slot meld ik nog dat ik ook al geen trek had om de ‘priority inbox’ van GMail in te stellen. Het klinkt nl. zo leuk dat je nu gratis en voor niets de mogelijkheid krijgt om wat betreft je e-mail het kaf van het koren te scheiden. Ik denk echter dat ‘Big Brother Google’ dit ook heel fijn vindt, want dan hoeft hij niet al je mail mee te lezen!!!

(Aantal stemmen: 2 | Gemiddeld: 4,50 van 5)
Loading...

Hoera! De ijskappen smelten (niet)!

Het is inmiddels wel duidelijk dat dat hele klimaatrapport van ene heer Al Gore en z’n vriendjes van het IPCC één grote leugen is!

Werden er al kanttekeningen geplaatst bij het aantal meters dat de zeespiegel zou stijgen en bij het aantal graden temperatuurverschil; nu blijkt ook nog eens dat de ijskappen minder snel smelten dan was berekend.

Mooi! Dat was één leugen. Welke leugen volgt? Die over het meeroken? Of die over hogere boetes die het verkeer veiliger moeten maken?

(Aantal stemmen: 2 | Gemiddeld: 5,00 van 5)
Loading...