Maandelijks archief: oktober 2010

Huishoudelijk II – De Spamvraag

Hij is terug van weggeweest: de ‘spamvraag’! Uiteindelijk blijkt zo’n simpele plug-in met een al even simpele vraag gewoon vele malen effectiever te zijn dan welk ander geavanceerd hulpmiddel dan ook.

Vanaf vandaag zul je dan ook weer antwoord moeten geven op de vraag wat de hoofdstad is van Nederland. Ik vind dit erg vervelend voor al mijn bezoekers, maar ja, ik heb ook geen zin om dagelijks tientallen meters aan reacties handmatig als spam te markeren.

Ik neem echter aan dat jullie hier wel enig begrip voor zullen hebben.

Tevens meld ik hier nog ff dat het contactformulier vooralsnog is verdwenen. Daar staat nu in feite alleen nog maar een e-mailadres dat op een iets andere manier is weergegeven. Dat geeft me wat tijd om een betere plug-in te vinden.

Lees evt. ook de log van gisteren (30-10).

(Nog geen stemmen)
Loading...

Huishoudelijk

De laatste week komt er zowel via de reacties als via het contactformulier nogal wat spam binnen. Dat vraagt natuurlijk om extra maatregelen die de komende dagen moeten worden doorgevoerd. Hopelijk zullen jullie daar niet al te veel hinder van ondervinden.

Wat de reacties aangaat lijk ik last te hebben van een stelletje Russische spammerts die de beveiliging via de plug-in Akismet weten te omzeilen. Ook de beveiliging via het contrôlepaneel van dit weblog (maximaal drie links) blijkt een eitje te zijn voor die gasten.

Het contactformulier is ook al zo lek als een mandje! De maker roept wel dat het automatisch spam onderschept en andere bla bla, maar ondertussen komt er wel van alles doorheen. Berichten van een halve meter lang met tientallen links zijn geen uitzondering!

(Nog geen stemmen)
Loading...

Een nachtwake voor de vrijheid?

Als je mijn eerdere logs over de vrijstaat Eurostaete hebt gelezen, dan zal het je wel duidelijk zijn dat ik me gisteren (23 okt) niet geroepen heb gevoeld om aldaar het oprichtingsfeestje van dat staatje bij te wonen. Een echte vrijstaat zou zich nl. met hand en tand verzetten tegen de EU en de Oranjes. In Eurostaete doet men dat niet, want men heeft zelfs bomenknuffelaarster prinses Irene uitgenodigd voor de oprichting. Ook heeft Eurostaete het voormalige EU-volkslied (‘Ode an die Freude’ van Beethoven) aangenomen, en men vindt het erg jammer dat dat lied uit de Grondwet het Verdrag van Lissabon is geschrapt…

Ook het feestje van de Vrijheidsparade in Den Haag heb ik maar gelaten voor wat het was. Dat had overigens niets te maken met het slechte weer, maar ik had de reiskosten er gewoon niet voor over. Ik blijf het idee van de Vrijheidsparade wel ondersteunen, maar ik moet toch realistisch blijven: tijdens dergelijke acties zijn er bijna meer politiemannen aanwezig dan actievoerders. En wat doen die politiemannen? Die nemen in het kader van de terreurdreiging gewoon alles in beslag dat mogelijk als wapen kan worden gebruikt. En dat terwijl er op Vrijheidsparade.nl nog nooit een oproep is geplaatst om bepaalde personen te lijf te gaan met bezemstelen e.d.!

Nee, dan blijf ik toch meer een voorstander van spontane acties! Gewoon iets op touw zetten zonder toestemming van de burgemeester en bovenal zonder ‘medewerking’ van de politie, want die is toch niet meer je allerbeste vriend!

Goed, het is in een dergelijk geval mogelijk dat er een aantal mensen worden opgepakt. Dat is heel vervelend natuurlijk, maar wat zou de aanklacht eigenlijk kunnen zijn zolang we niemand kwaad doen en zolang we alleen maar roepen om meer vrijheid?

Een leuk initiatief zou bijv. een regelmatig terugkerende nachtwake voor de vrijheid kunnen zijn. Organisatorisch hoeft dat m.i. niet veel voor te stellen. Er is eigenlijk maar één persoon nodig die met de auto een vuurkorf en een stapeltje hout kan komen neerzetten. Iedere deelnemer kan dan zelf een tuinfakkel, een deken en een thermoskan koffie meenemen. Wie voelt hier iets voor?

(Aantal stemmen: 1 | Gemiddeld: 5,00 van 5)
Loading...

Du pain, du vin, de l’agitation*

Kijk, hier in Nederland zijn we al blij als we te horen krijgen dat we misschien toch wel met 66 jaar kunnen stoppen met werken nadat we eerst te horen hebben gekregen dat dat 67 jaar zou zijn.

Hoe anders is dat toch (o.a.) in Frankrijk: daar gaan ze gewoon en masse de straat op omdat ze er geen trek in hebben om straks door te moeten werken tot hun 62e! En zo leggen ze gewoon het halve land plat!

Goed, Sarkozy houdt zijn poot stijf, dus je kunt je afvragen of staken nog wel zin heeft. Maar toch vind ik de opstelling van de Fransen wel een ietsje beter dan de lakse houding hier in Nederland!

Hier laten we gewoon alle ellende op ons afkomen, en staan er schouderophalend bij! Eén promille van de bevolking, en daar weer één promille van, loopt a.s. zaterdag mee met de Vrijheidsparade, en dat was het dan wel weer!

Naar alle waarschijnlijkheid ben ik er zelf a.s. zaterdag ook bij, maar diep in mijn hart weet ik natuurlijk wel dat het allemaal kansloos is. Ook in dit land zou er nl. eens méér moeten gebeuren om de politiek tot andere gedachten te dwingen!!!

(Ik merk hierbij echter wel op dat ik wat minder gecharmeerd ben van vernielingen aan andermans eigendommen!)

*) Brood, wijn, oproer. Vrij naar een reclameslogan van Boursin.

(Aantal stemmen: 1 | Gemiddeld: 5,00 van 5)
Loading...

Vrijheidsparade 23 oktober a.s.

Na de laatste Vrijheidsparade van 13 december 2009 in Utrecht is het ineens vrij rustig geworden. Er is nog gepoogd om een parade te organiseren op 5 mei dit jaar, maar die kon op het laatste moment niet doorgaan. Vervolgens is er nog gezocht naar mensen in Tilburg e.o., maar daarna viel het helemaal stil.

Het is dan ook frappant dat de Vrijheidsparade van zaterdag 23 oktober a.s. in Den Haag zomaar uit de lucht is komen vallen!

Het is eveneens frappant dat genoemde datum samenvalt met het oprichtingsfeestje van de vrijstaat Eurostaete. De motor achter deze vrijstaat was en is de SDNL, en laat het nou uitgerekend deze zelfde SDNL zijn die m.n. voor de eerste Vrijheidsparade (26 september 2009) nogal wat reclame heeft gemaakt middels de nodige filmpjes op YouTube!?

Is er weer eens een scheuring ontstaan? Ik ben bang van wel, en denk dan ook dat we het niet zullen redden zolang vrijheidsstrijdende organisaties zich niet kunnen of willen verenigen.

Ondanks al dit voorgaande zal ik toch proberen om aanwezig te zijn. Ik kan dus niets garanderen, maar als je een Geusvlag ziet, dan weet je dat ik het ben. Misschien dus tot ziens op 23 oktober op het Malieveld in Den Haag!

UPDATE – 21-10-10:
De verzamelplek is verhuisd naar de Koekamp. Deze ligt tussen Den Haag CS en het Malieveld.

(Aantal stemmen: 1 | Gemiddeld: 5,00 van 5)
Loading...

De nieuwe vlag van Eurostaete

De persberichten rond de officiële oprichting van de vrijstaat Eurostaete (zie ook vorige log) blijven maar binnenstromen. Gisteren was het weer zover: met trots werd de nieuwe vlag getoond. Op het eerste gezicht zag ik maar één verschil met de oude, en dat is het klavertje-4 dat in de plaats is gekomen van de grotere 13e ster.

Maar… Toen ik nog eens keek, zag ik pas dat de sterren ondersteboven staan! Ik wist ook ineens dat ik iets dergelijks al eens eerder had gezien. En dat klopte ook, want dat bleek de vlag van Hillary Clinton te zijn.

Een ster ondersteboven is één van de occulte symbolen die machthebbers graag gebruiken om aan te geven wie zij eigenlijk dienen. Zij dienen nl. de tyrannie en de totale contrôle. Samengevat: de Nieuwe Wereldorde!

Nu hoeven we natuurlijk niet bang te zijn dat die Nieuwe Wereldorde uit Eurostaete zal voortkomen, maar deze wordt (kennelijk) wel ondersteund door de nieuw te vormen regering van de vrijstaat. Het is maar weer dat je het weet!

Hieronder de vlag van Eurostaete en de vlag van Hillary Clinton. Zoek de verschillen!

(Aantal stemmen: 1 | Gemiddeld: 5,00 van 5)
Loading...

De klucht Eurostaete

De laatste dagen heb ik nogal wat persberichten ontvangen over de officiële oprichting van het vrijstaatje Eurostaete dat zuidelijk van Coevorden op de grens tussen Nederland en Duitsland ligt.

Nou vind ik dat hele Eurostaete persoonlijk één grote klucht. Ik verwacht nl. dat óf Nederland óf Duitsland wel orde op zaken zal komen stellen met een paar bulldozers zodra men iets merkt van bouwactiviteiten.

Want wat was er ook weer aan de hand? Eurostaete is in feite niets méér dan een halve gedempte sloot. De ene helft was (en is) Nederlands omdat Nederland de grens in een dergelijk geval afbakent op de helft van het water. De andere helft ligt theoretisch in Duitsland, maar het Duitse kadaster rekent (zo beweert men) tot aan de rand van het water. En zo kon er, mede door ontbrekende en onjuist genummerde grenspalen, een kleine strook niemandsland ontstaan.

En op die strook wordt op zaterdag 23 oktober a.s. de vrijstaat uitgeroepen, en wordt er een feestje gebouwd. Er is een vrijmarkt, een danstent, je kunt speeddaten, je kunt er een boom planten en weet ik veel wat nog meer. Maar het mooiste komt nog: het eerste kind dat in Eurostaete geboren wordt maakt kans op het koningschap!

Tsja, dat lijkt mij nou echt de ultieme wens van alle hoogzwangere vrouwen die op of vlak na 23 oktober hun kindje verwachten… Kindjelief kan dus koning of koningin worden van een halve sloot! Ja, daar kan het kind het later nog heel ver mee schoppen! šŸ™„

Maar goed, mocht je toevallig op 23 oktober in de buurt van Coevorden zijn, ga dan voor de aardigheid eens een kijkje nemen in het vrijstaatje. Houd er wel rekening mee dat je aan de grens een soort visum moet kopen à 50 euri. ’t Is maar dat je het weet.

UPDATE – 11-10-2010:
Zie ook de logs van 02-03-2008 en 29-08-2006

(Aantal stemmen: 2 | Gemiddeld: 4,00 van 5)
Loading...

Is dit land nog te redden?

Ja ja, volgens ons aller Maxime Verhagen was het CDA-congres van gisteren ‘een feest voor de democratie’. Tsja, dat geldt natuurlijk zolang we het hebben over echte politici die zich daadwerkelijk bezighouden met het wel en wee van ons land.

Wat we gisteren op tv zagen, was echter de façade, de zichtbare bovenlaag van de politiek. We zagen dan ook tientallen oudgedienden en huidige leiders die soms zeer geëmotioneerd hun zegje deden over hun standpunt aangaande het akkoord met de PVV. Het was natuurlijk leuk om te horen dat de ene helemaal vóór was terwijl de andere juist weer faliekant tegen was. Maar ja, dit alles was in feite gewoon zinloos geblaat omdat geen van al deze politici daadwerkelijk iets in te brengen heeft!

Onder Rutte-Verhagen zou bijv. de immigratiestroom worden ingedamd… Laat je alsjeblieft niets wijsmaken, want de EG heeft het in 1975 al op een akkoordje gegooid met de moslimwereld om een volgende oliecrisis te voorkómen. Het werd dus olie in ruil voor immigratie, en daar verandert niemand meer iets aan. Rutte niet, Verhagen niet, en zelfs Wilders niet! We krijgen straks dan ook gewoon andere cijfertjes te zien. Cijfers liegen nl. niet… Maar je kunt er wel heerlijk mee sjoemelen!

In 1975 hadden we allemaal weleens wat vernomen van de op handen zijnde veranderingen binnen de toenmalige EG, maar Straatsburg (en later ook Brussel) bleef voor iedereen de ‘ver van mijn bed-show’. En toen we in 1980 voor het eerst mochten stemmen voor het Europees Parlement, gingen we gewoon braaf naar de stembus omdat we toen nog geloofden dat de zichtbare leiders aan de macht waren, en dat stemmen een democratisch verworven recht was.

Ai! Wat waren we destijds nog kortzichtig! Goed, we konden ons voorstellen dat bijv. bankiers, oliemagnaten en pillendraaiers enige politieke invloed hadden, maar de absolute macht? Nee! De krant schreef bijv. niet over de Bilderbergconferentie, dus niemand had daar ooit van gehoord.

Verdorie! Als we 30 jaar geleden toch eens de kennis hadden gehad van vandaag, dan hadden we toen massaal in opstand kunnen komen: “Weg met die achterkamertjes van Straatsburg en Brussel! Weg met al die geheime clubjes die de dienst uitmaken! Weg met al die lieden die ons land en onze vrijheden verkwanselen aan Europa!”

Daarmee moet ik me dan ook afvragen of dit land nog te redden is. Ik heb er een hard hoofd in, maar geef de strijd niet op!

Ten slotte nog een zijdelingse opmerking over Wilders:
Tegenwoordig lopen er zowel binnen als buiten Nederland hele volksstammen rond die in Wilders een soort Messias zien. Dit is levensgevaarlijk, want deze ammoniakop heeft onlangs nog gesteld dat hij niets heeft met de begrippen vrijheid en verantwoordelijkheid die samen het motto vormen van Rutte-Verhagen I. Wees dus gewaarschuwd, want ook deze charlatan heeft -net als alle andere politici oplichters- een dubbele agenda!

Foto: Hotel ‘De Bilderberg’ in Oosterbeek, waar in 1954 de eerste conferentie plaatsvond.
Bron: Wikipedia

(Aantal stemmen: 1 | Gemiddeld: 5,00 van 5)
Loading...