Maandelijks archief: november 2010

Sinterklaas is cool

In het kader van de reïntegratie werk ik sinds twee weken weer als conciërge voor een school. Tot op heden vind ik het er heel gezellig, want ik kwam natuurlijk binnenwandelen in een leuke en spannende tijd. De kinderen hebben het op dit moment nl. alleen nog maar over die coole vent die Sinterklaas heet.

Wat mij betreft krijgen die kinderen helemaal gelijk, want Sinterklaas ís gewoon cool! Goed, een enkele bezoeker hier heeft hem ooit een papist genoemd. Daar zit wat in, maar ondanks dat vind ik dat de Sint moet blijven. Deze coole vent is nl. één van de zeer weinige overblijfselen van het Nederland waarin ik me nog thuisvoelde!

A.s. vrijdagmiddag verdwijnen alle Sinten en Pieten uit de school, en dan wordt alles in rap tempo omgebouwd om alvast in de kerststemming te komen. Het leven is was één groot feest…

(Aantal stemmen: 3 | Gemiddeld: 1,67 van 5)
Loading...

Merkbenzine

Ondanks het feit dat ik met mijn brommertje slechts een liter of drie in de week verstook, wilde ik afgelopen zomer toch eens testen of ik nou werkelijk voordeel zou hebben bij V-Power. Dat kost een paar stuivers meer dan de Euro 95 die ik standaard in mijn tank gooi, maar ja, de voordelen zouden legio zijn…

De motor zou door diverse toevoegingen (additieven) soepeler en dus zuiniger gaan lopen, en dat zou op den duur allemaal resulteren in minder slijtage, maar zelfs na drie tankbeurten merkte ik geen enkel verschil. De motor liep niet mooier stationair, hij reed geen centimeter harder en ook nog eens geen centimeter verder!

Goed, mijn brommer heeft een tweetaktmotor (met oliereservoir en -pomp). Het zou dus goed kunnen dat V-Power helemaal geen voordeel oplevert bij een tweetakt. Maar hoe zit het dan bij auto’s? Die verbruiken sowieso een beetje meer dan mijn brommertje, dus enig verschil in verbruik zou met bijv. zo’n 30 liter per tankbeurt eerder opvallen dan met die drie liter van mij.

Wat schetst echter mijn verbazing? Ook voor auto’s is het verschil in verbruik minimaal! Vanochtend werd ik hieromtrent getipt middels een e-mail met link naar het VARA-programma Kassa!

Nou plaats ik wel een paar kanttekeningen bij de diverse testen in het programma. Zo is het vreemd dat men voor de brandstof van Shell voor FuelSave heeft gekozen i.p.v. V-Power. In FuelSave zitten ongetwijfeld ook wel wat additieven, maar is vreemd genoeg niet of nauwelijks duurder dan Euro 95 terwijl V-Power dat wèl is. Net als BP Ultimate en Total Excellium trouwens.

Tevens is het vreemd dat men bij Kassa! stelt dat je met water en zeep ook wel vuil zou kunnen losweken van de kleppen. Op zich klopt dat natuurlijk wel, maar het probleem is dat een auto nou eenmaal niet zo best op zeepsop loopt! Ook heb ik nog nooit iemand ontmoet die bijv. elke week de kleppen uit de motor haalde om ze een weekendje in het sop te gooien!

Al met al rammelt er dus best wel wat aan de onderzoeken van Kassa! Dat neemt echter niet weg dat we geen vraagtekens zouden mogen plaatsen bij een paar druppels additieven per liter benzine die slechts een zeer marginaal effect hebben, maar wel ruim 15 cent meer kosten!

Ten slotte meld ik hier nog dat die toevoegingen voornamelijk zijn bedoeld om benzine te kunnen presenteren als een merkbenzine. Dat geeft te denken…

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

(Nog geen stemmen)
Loading...

Magniettijdperk

We hebben nog 1,5 maand te gaan, maar Nederland is al weer klaar voor het Woord van het Jaar 2010. Zelf wacht ik nog tot na de kerst, want er gebeurt ongetwijfeld nog heel wat in de rest van dit jaar. De affaire rond PVV’er Lucassen krijgt bijv. nog een staartje, dus vóór je het weet is dit kamikazekabinet gevallen, en heb je er in no-time weer een hele tros nieuwe woorden bij!

Het is overigens opvallend dat de lijst van Van Dale geheel anders is dan mijn eigen lijst; slechts de termen dreigtweet en kamikazekabinet komen op beide lijsten voor!

Hieronder alvast mijn eigen score tot op heden. Voel je vrij om aanvullingen door te geven. Hopelijk kunnen we dan straks gezamenlijk een woord kiezen of op z’n minst een top-10 samenstellen. Mijn keuze valt vooralsnog op magniettijdperk, maar ja, het jaar is nog niet om!

aschaos, asdonderdag, apengehaktbal
bicultureel, burkababe
Damschreeuwer, diepvrieshond, dreigtweet
failcompilatie, Fifamaffia
gamedeskundige, gigatong, glossydebat
hakproof, homopaaltje, Hostiegate
infobesitas
kamikazekabinet, kanariekidnapper, kantoorzwerver, kebabkiller, kettingrukker, kinderkiller, kotsgrens, kraamenclave
laptopnomade, lustkapper
magniettijdperk, mozzarella-fraude
neppelgrim, Noordpoololie
onderbroekterrorist, oogzuipen
paddenstoelenbier, pafdakkie, paniekplek, paprikarobot, parachutemoord, peespas, peukenput, pizzagluurder, postzegelspeelfilm, pruikenfraudeur
roetroute
sms-toilet, snelwegloper, Stivorostasi, strandhooligan, stropdasfraude, Svencouver
tenenpianist, transportkou, twitterbruiloft, twitterfiets
vaginaspotter, vulkaanalarm
waxinelichthouderterrorist, wenkbrauwbijter
zwembadpedo

UPDATE:
Vergeten – vuvuzelaverbod, abortusrel, zoutcrisis
Nieuw per 17-11 – cultuurterrorist, geperoxideerdevolkspopulismuspipo, toekomstproof
Nieuw per 18-11 – internetstraling
Nieuw per 20-11 – homo-doodskist

(Aantal stemmen: 2 | Gemiddeld: 4,50 van 5)
Loading...

De dag dat het Oosten naar het Westen kwam

Berlijn, 9 november 1989

9 november 1989: De dag dat het Oosten naar het Westen kwam!

Vorig jaar is voorgesteld om ter gelegenheid van deze ‘feestelijke’ gebeurtenis op 11-11 een vlagdag (halfstok) in te voeren. Waarom 11-11? Dat had te maken met het feit dat 9-11 te veel zou lijken op 9/11. 11-11 of evt. 11/11 schrijf je nl. nooit verkeerd. Natuurlijk zit daar wat in, maar ik denk niet dat er ook maar één Amerikaan rondloopt die er enig besef van heeft dat Europeanen de datum anders noteren.

Vanaf 2011 zal er dan ook halfstok worden gevlagd op 9 november, oftewel 9-11 of desnoods 9/11.

Ik zal deze dag z.s.m. toevoegen aan de vlagdagenkalender.

(Nog geen stemmen)
Loading...

Beetje keuzevrijheid terug

Het is natuurlijk prachtig dat er per gisteren, met de versoepeling van het rookverbod voor de horeca, weer een beetje keuzevrijheid is teruggekeerd in de Lage Landen. De vlag gaat hier echter niet in top, want zielige clubjes als Stivoro en CAN zullen ongetwijfeld blijven eisen dat ons hele zonnestelsel rookvrij moet worden.

Deze versoepeling is één van de eerste merkbare veranderingen sinds het aantreden van het kabinet Rutte. Hartstikke mooi natuurlijk, maar met een evt. val van dit kabinet (die ik toch wel zie aankomen) kan alles in no-time weer worden teruggedraaid.

Nee, dit land is pas echt vrij als bepaalde zaken omtrent de persoonlijke levensstijl voor eens en voor altijd van de politieke agenda zijn verdwenen!

(Aantal stemmen: 2 | Gemiddeld: 3,50 van 5)
Loading...