Maandelijks archief: december 2018

Jaaroverzicht 2018 – II

Derde kwartaal – Anders roken
Aanvanke­lijk wilde ik voor de shag eens in Elten gaan shoppen. In Duitsland zijn nl. vele merken shag te koop die een stuk minder kosten dan de goed­koopste merken hier. Ik zou van al die merken eens een paar pakjes kunnen kopen om ze thuis op mijn gemak te kunnen proeven. Helaas is het er door de hete zomer en de eeuwige files op de A12 rond Arnhem niet van gekomen.

Op de weg naar Poppel-Grens stonden veel minder vaak files, en zo besloot ik half augustus om toch maar naar Poppel-Grens af te reizen. Aan de Belgische prijzen had ik nog te weinig aandacht besteed omdat ik me vol­ledig had gericht op Duitsland. Daags voor vertrek checkte ik dus nog effe de prijs­lijst van een Belgische winkel. Toen heb ik iets essen­tieels over het hoofd gezien: het prijs­verschil zat dit keer vóór de komma. Bijna alle pakjes van 50 gram waren nl. precies een euro duurder dan in 2017.

Uiteinde­lijk had ik ongeveer 40 euro voor­deel op negen sloffen en wat losse pakjes. Bij thuis­komst ging er 20 euro in de tank, dus ik had veel moeite gedaan voor twee tientjes. ‘Dankzij’ premier Michel zijn de glorie­dagen van de Belgische shag dus voor­goed voorbij.

Maar gelukkig is er altijd nog hoop. In deze periode had ik nl. al kennis gemaakt met de ciga­rillos van het merk Retros. Voor een euro had je een doosje met vijf stuks. Aanzien­lijk goed­koper dan sigaret­ten, maar nog steeds duurder dan shag. Ik ben daarna zo ongeveer de hele markt (foto) gaan verkennen, en ben uit­gekomen bij Braniff Rood. 20 ciga­rillos met filter voor 3,40. Dat is nauwe­lijks duurder dan shag en ook nog eens gewoon te koop bij o.a. de Primera.

Vierde kwartaal – Gele Hesjes
Ook mijn tweede en laatste actie van 2018 is gedoemd te mis­lukken. Ik had nl. een poster­actie gepland tegen het preventie­akkoord van Blokhuis. Ik word nl. liever 80 met een biertje en een peuk dan 110 met een glaasje wortel­sap! Vandaar dus. Maar ja, zonder mede­werking van anderen kan ik slechts in de omgeving wat plakken. Dat kan evt. alsnog, maar ik weet niet of dat wel zinvol is.

En toen… En toen… Toen kwamen de Gele Hesjes! Eindelijk was er eens contact met die hele grote groep die ontevreden was over van alles en nog wat: Rutte die geen interesse heeft in het volk, de dicta­tuur uit Brussel, de hoge prijzen, de pensioen­leeftijd, het gezondheids­fascisme, de immigratie, en ga zo maar door!

Dat geeft mij in deze laatste dagen van dit jaar nog steeds een goed gevoel! De kans dat ik naar Den Haag kom voor een protest is vrij klein, want die tijd heb ik wel gehad. Mocht er echter iets worden ge­organiseerd in Amersfoort, dan doe ik nog een keertje mee!

2019
Volgend jaar ga ik natuur­lijk gewoon door met mijn boycot van de veel te halal geworden AH en de HEMA, de rook­vrije horeca en de rokers­vijandige pis­vrije NS.

Ik wens jullie allemaal prettige kerst­dagen en alle goeds voor 2019!

(Nog geen stemmen)
Loading...

Jaaroverzicht 2018 – I

2018 was volgens mij het jaar van de omge­keerde donorwet, het afge­schafte refe­rendum, de privacy­wet, de hete zomer, het Blokkeer­friezen-proces, de dividend­belasting, het preventie­akkoord, de haperende Brexit, het verdrag van Marrakesh, en… de Gele Hesjes.

Voor mezelf was ook 2018 weer een jaar van wat spelde­prikjes. Veel stelde het dus alle­maal niet voor, maar toch is het een stuk beter gegaan met de naams­bekendheid van de Geuzenpartij! toen de Gele Hesjes arri­veerden.

Mijn eigen jaar­overzicht kan ik mooi opdelen in vier kwartalen met elk een eigen thema.

Eerste kwartaal – Speldeprikjes
Direct na de wijziging van de donor­wet heb ik een formu­lier aange­vraagd bij de over­heid om me af te melden als donor. De omge­keerde logica achter deze wet vond (en vind) ik nl. hele­maal fout!

Bij de ver­kiezingen heb ik mijn stem­biljet (foto) gebruikt om mijn ongenoegen te uiten. Zowel Pia Dijkstra (donor­wet) als Kajsa Ollongren (af­schaffen refe­rendum) zijn nl. hele­maal geen demo­craten, maar demon­craten!

Mijn eerste actie is helaas mislukt. Ik had nl. graag Theo Hiddema willen in­schakelen om de rechten van de rokers te ver­dedigen. Facebook en Twitter zijn natuur­lijk leuke instru­menten waarmee je vele mensen kunt bereiken, maar ja, dan moeten er wel enige duizenden bereid zijn om een paar euro in een potje te douwen. Die heb ik helaas niet kunnen vinden. Ook Hiddema zelf heeft niets van zich laten horen…

Tweede kwartaal – Privacy
Het gezanik over de privacy­wet is begonnen. Bij mijn hosting­bedrijf werden ze goed zenuw­achtig. Ik moest toch echt z.s.m. mijn gratis SSL-certi­ficaat aan de praat zien te krijgen. Goed, dat certi­ficaat was nog gratis, maar andere tooltjes, zoals een updater voor WordPress en een cookie­melder, kon ik bij ze kopen.

Daar had ik geen trek in, dus heb ik om ieder­een te plezieren een privacy­verklaring opge­steld. Natuur­lijk staan daar dingen in die ieder­een al lang weet. Privacy op internet is nl. gewoon een illusie. Daar ver­andert een privacy­wet niets aan.

WORDT VERVOLGD

(Nog geen stemmen)
Loading...

Ik blijf een Geel Hesje, maar…

Jazeker! Ik blijf i.i.g. tot het einde van dit jaar een Geel Hesje, maar toch vind ik dat er al vóór het protest op 1 december een lijst met gezamen­lijke stand­punten had moeten komen. Veel verder dan ‘Weg met Rutte’ kon en wilde men echter niet gaan.

Vanochtend was er ineens wèl een document met stand­punten, maar dat is inmiddels al weer verdwenen. Jammer!

Ook is het jammer dat JanD het protest van de Gele Hesjes heeft gekaapt door met een eigen clubje al om 11:30 te gaan protesteren i.p.v. om 13:00 uur met de echte Gele Hesjes! Pas gisteren begreep ik dat ik afgelopen weekend naar foto’s heb zitten kijken van twee afzonder­lijke protesten! Dit is een onwense­lijke situatie. De vele Gele Hesjes-groepen vormen samen nl. één grote burger­beweging.

Laat JanD dus alsjeblieft een eigen beweging beginnen met blauwe, groene, rode of paarse hesjes. Dan blijven we het groten­deels met elkaar eens, maar dan is het verschil ten­minste zichtbaar!

Maar goed, ondanks al het voor­gaande blijf ik me sowieso t/m 31 december op straat vertonen met een geel hesje. Hopelijk kan ik daar in 2019 gewoon mee doorgaan, maar dat hangt af van het feit of de (echte) Gele Hesjes-beweging een lange adem heeft of niet!

Foto: Gele Hesjes NL

UPDATE 5-12-2018 @12:42: Gele Hesjes Amsterdam heeft een aantal duidelijke stand­punten. Gezondheids­fascisme wordt mogelijk nog toegevoegd.

(Nog geen stemmen)
Loading...