Jaaroverzicht 2010

Je kent het vast wel: je zit een stukje te schrijven, en komt er tijdens het speuren naar oudere logs over aanverwante onderwerpen achter dat je in herhaling valt! Mijn log over de kersttoespraak van Bea heb ik dan ook maar laten vervallen. Voor 2011 moet ik dus proberen om dat te voorkomen.

Lichtpuntjes
Helaas was 2010 gevoelsmatig een mager jaar, maar gelukkig zijn er wel een paar lichtpuntjes. Zo blijkt mijn Gallery of Famous Smokers nog altijd een enorme hit te zijn. Een paar dagen geleden nog kreeg ik een verzoek uit Australië om Igor Stravinsky toe te voegen. Een ander lichtpuntje is het feit dat er weer een klein beetje keuzevijheid is teruggekeerd in de natte horeca.

Naamsverandering
2010 was ook het jaar van de naamsverandering met bijbehorend nieuw jasje voor dit weblog. Actiefront! was veel te vroeg opgericht. Het zal dan ook nog veel grimmiger moeten worden in dit land voordat de mensen daadwerkelijk willen optrekken naar Den Haag om hun vrijheden terug te eisen. Het domein Geuzenpartij.nl is sinds eind februari actief. In 2011 zal Actiefront.nl waarschijnlijk op een zijspoor worden gezet totdat de tijd echt rijp is voor actie!

TICAP
Mogelijk hebben we de gedeeltelijke terugkeer van de keuzevrijheid mede te danken aan de TICAP-conferentie van 15 maart jl. Daar was o.a. een VVD-er aanwezig die zei dat hij er alles aan zou doen om zoveel mogelijk keuzevrijheid te behouden. In samenspraak met de PVV is dat dus redelijk goed gelukt, maar zolang roken op de politieke agenda blijft staan, moeten we waakzaam blijven.
Het bijwonen van deze conferentie stond overigens niet hoog op mijn agenda, maar ben achteraf natuurlijk wel blij dat ik erbij heb mogen zijn, en dat ik er reclame voor heb mogen maken. Hulde aan alle vrijheidslievende organisaties die zich onder de paraplu van TICAP hebben geschaard.

Marina Bosman
Zie het als een vorm van actie: ik ben nl. op 29 april afgereisd naar Leiden om eens lekker ouderwetsch een avondje naar de kroeg te gaan. In ‘Ons Cafeetje’ van Marina Bosman mocht je nl. ook in 2010 al gewoon roken. Ook heb ik medeweblogger Leidse Glibber daar nog ontmoet.

Vrijheidslievendheid
In juni en juli van dit jaar heb ik de webring met de welluidende naam ‘Unie van Vrijheidslievende Websites’ opgezet. Helaas is het geen succes geworden. Het aantal aanmeldingen is ver onder maat gebleven, en het plaatsen van de code leverde meer problemen op dan ik zou verwachten. Mogelijk wordt deze webring dan ook opgeheven, en moet ik gaan nadenken over een andere manier om weblogs bij elkaar te houden.
Ook het aantal handtekeningen op De Vrijheid valt nog steeds tegen. Met de huidige score van 204 handtekeningen in een kleine twee jaar duurt het dan ook nog bijna 400 jaar voordat ik de gewenste 40.000 handtekeningen heb.

Waterpijp
De maand augustus stond vrijwel geheel in het teken van de waterpijp, en dan met name de tabak die je daarvoor nodig hebt. Het is wel degelijk mogelijk om zelf iets rookbaars te fabriceren, maar het is nog niet gelukt om het echt op smaak te krijgen.

Sociale netwerken
Eigenlijk heb ik niet zoveel met sociale netwerken zoals Facebook, Twitter en Hyves. Bovendien weet je maar nooit wat ze met je gegevens doen! Maar goed, om niet helemaal achter te blijven, heb ik de genoemde drie sinds september toch maar bij de reeds bestaande link naar eKudos geplaatst.

Nachtwake
Maar al te vaak blijkt het dat een actievoorstel best wel wat interessante reacties oplevert, maar uiteindelijk levert het niets concreets op! De nachtwake voor de vrijheid die ik in oktober opperde is inmiddels al een stille dood gestorven. In 2011 moet ik toch echt meer gaan denken aan eenmansacties om tenminste wat media-aandacht te krijgen. Het balletje moet nl. wel gaan rollen!

Vlagdag
Er is sinds 9 november weer een vlagdag (halfstok): De dag dat het Oosten naar het Westen kwam.

Overig
Tussendoor ben ik nog bezig geweest met het plakken van stickers en posters met teksten die beginnen met: “Ik …” Het is saai, maar toch ga ik hier in 2011 mee door. Stilzitten kan nl. altijd nog!

(Nog geen stemmen)
Loading...

Een gedachte over “Jaaroverzicht 2010

 1. Je hebt er behoorlijk wat werk van gemaakt van je jaaroverzicht.
  Leuk dat je onze ontmoeting er ook nog in verwerkt hebt, komend jaar nog eens doen he.
  Mijn jaaroverzicht is ook af en komt er morgenavond op.
  Had voor vanavond nog een heel luchtig TNT logje klaarstaan maar gemeente en projectontwikkelaars zorgden ervoor dat er een ingelaste toch nog pissige log op kwam. Kon het niet laten hahahah.
  Alvast de beste wensen en een gezond en strijdbaar jaar gewenst.
  Emile.

Reacties zijn gesloten.