Jaaroverzicht 2012

De activiteiten van de Geuzenpartij! staan nog steeds op een laag pitje. In 2012 ging het vooral om de tabak en de windmolen, samengevat: meer onafhankelijkheid.

De tabak van 2011 was na het fermenteren al redelijk rookbaar, maar de tabak van dit jaar is door toevoeging van wat schenkstroop net iets zachter van smaak geworden. Een deel van de oogst hangt nog te drogen, dus ik krijg de komende maanden nog een kans om de smaak verder te verbeteren.

Het werk aan de windmolen ligt op het ogenblik stil. Ik blijf echter op zoek naar de juiste generator of elektromotor die bij relatief lage toerentallen voldoende stroom oplevert. De mast staat overigens al ongeveer een jaar op het balkon, en heeft inmiddels de nodige stormen doorstaan. Dit betekent in ieder geval dat de gehele constructie solide genoeg is!

Ook de acties liggen stil. Jarenlang heb ik mijn best gedaan, maar er is helaas niet veel van de grond gekomen. Op verzoek van een vriend heb ik nog een overzicht gepubliceerd met de titel ‘Waarom het nooit wat wordt in Nederland’.

In de aanloop naar de verkiezingen heb ik nog het nodige geschreven over de oude en nieuwe politiek. Hoewel ik niet ben wezen stemmen, was ik toch wel geïnteresseerd in de SOPN. Zo hier en daar wat klikkend vond ik al snel een serie filmpjes op Youtube van lijsttrekker Johan Oldenkamp. Zijn lezingen over de kosmos waren zo af en toe best interessant, maar ik heb toch ook letterlijk erg veel gelöl in de ruimte gehoord.

Van Johans lezingen vond ik één aspect toch wel zeer frappant: het gemiddeld aantal maancycli per jaar staat gelijk aan √153. Voor zijn lezingen is enige Bijbelkennis overigens niet vereist, maar kan toch wel handig zijn. (√153=12,369)

Over het besturingssysteem Ubuntu (Linux) heb ik vorig jaar al het nodige geschreven. Ik vind het nog steeds een mooi product, maar ik loop hier toch tegen een aantal zaken aan die ik niet kan oplossen. De printer werkt bijv. niet, en de communicatie met mijn telefoon werkt alleen via een usb-adapter waar ik de geheugenkaart in kan proppen.

Een paar weken geleden heb ik een tweedehands HP dual core gekocht. Daar kan ik hopelijk voor een paar tientjes Windows 7 op laten zetten. Mijn huidige computer kan ik dan blijven gebruiken om te gaan experimenteren met andere varianten van Linux.

Op persoonlijk vlak zit het de laatste weken helaas wat tegen. Ik ben nl. zomaar ineens weggezet als werkweigeraar. Daar ben ik op z’n zachtst gezegd wat minder gelukkig mee. Inmiddels heb ik de Nationale Ombudsman op de zaak gezet, maar heeft helaas nog weinig kunnen doen. Vandaar ook dat ik onlangs ‘The Logical Song’ van Supertramp (Roger Hodgson) in de zijbalk heb geplaatst. Je bent immers wat een ander van je maakt? Zie voor verdere uitleg mijn vorige log.

En wat is jouw woord van het jaar eigenlijk? In voorgaande jaren hield ik zelf ook een lijstje bij, maar dat is er dit jaar helaas niet van gekomen. Daarom bestaat mijn lijstje uit redelijk recente woorden: bultrugtoerisme op nr. 1 en superprovincie op nr. 2.

Hiermee eindigt dit jaaroverzicht. Ik hoop van ganser harte dat ik jullie na de 21e allemaal weer terug zal zien in het nieuwe tijdperk!

(Nog geen stemmen)
Loading...

2 gedachten over “Jaaroverzicht 2012

  1. @E. Eliveld:
    Bedankt! Voor jou/jullie uiteraard hetzelfde! Ik spreek geen Pools, maar ik begrijp dat ik de eerste drie woorden moet schrappen om ‘Gelukkig Nieuwjaar’ over te houden.

Reacties zijn gesloten.