Jaaroverzicht 2016

Net als in voorgaande jaren kon ik in 2016 slechts zo hier en daar wat speldeprikjes uitdelen. Veel stelde het dus allemaal niet voor, maar ja, alles is beter dan niets.

Trein of bus?
Een supermarkt of warenhuis boycotten is natuur­lijk heel simpel. De trein boycotten is een iets ander verhaal als je alleen maar een snor­scooter hebt. De bus is helaas geen goed alter­natief. Als ik bijv. in het kader van het tabaks­toerisme naar Baarle-Hertog zou willen, dan ben ik bijna 4 uur onderweg. Ook is het aantal bussen per dag op de lange afstanden niet optimaal.

Duitsland of België?
Zou ik als tabakstoerist eens in Elten gaan kijken? De route is redelijk eenvoudig. Daar heb je, als je met de snor­scooter op reis gaat, echt geen smartphone met GPS voor nodig. Boven­dien ligt Elten slechts 72 km hier vandaan. In principe zou dat in 3 uur kunnen. Helaas zijn rook­waren in der Heimat nauwelijks goed­koper dan hier. Uit­eindelijk bleef het dus België per trein en bus.

Nieuwe woorden
Een halfjaarlijks tripje naar België (Poppel-Grens) levert me bij aankoop van 7 sloffen shag en wat losse pakjes zo’n 150 euro voordeel op. Na aftrek van 20 euro voor een treinkaartje van Kruidvat en een kaartje voor de Belgische bus kom ik dus 2 maal per jaar uit op ongeveer 130 euro. En zo is het werk­woord poppelen ontstaan. Dat is mijn persoon­lijke Woord van het Jaar geworden. Schaam je echter niet als je bijv. treiter­vlogger of Pokémon­terreur leuker vindt.

WordPress
Dit weblog draait op WordPress. In feite zou ik elk jaar een nieuwe versie moeten instal­leren, maar dat komt er helaas niet van. Er moet nl. telkens het e.e.a. worden vertaald. Veel werk is dat eigen­lijk niet, maar al die zinnetjes vind je verspreid terug over tien­tallen bestanden. Dat is dus altijd weer een enorm zoekplaatje, maar uit­eindelijk is het allemaal weer gelukt. De nieuwe lay-out is wat minima­listischer dan voorheen, maar dat heeft te maken met het feit dat dit weblog nu ook goed te bekijken is op de tablet en de smart­phone.

Ubuntu
Ik ben nog steeds niet helemaal Windows-loos, maar met Ubuntu kom ik toch wel een heel eind. Ubuntu is gratis, en dat betekent helaas dat het zo af en toe wat last heeft van eigen­aardig­heden. De uprade naar 16.04 (april 2016) loste een hoop van die oude eigen­aardig­heidjes op, maar ik kreeg er meteen een paar nieuwe voor terug. Tussen­tijdse updates lossen sommige dingetjes ook wel weer op, maar… Juist! Je snapt het wel!

Onze cultuur
De aanval op onze cultuur was in 2016 mijn grootste zorg. Om die grote boze zwarte mevrouw een slag voor te blijven heb ik meegedaan met de Zwartepieten­actie voor de Jumbo. Tijdens mijn eigen Pieten­jacht is gebleken dat bijv. Spar en Hoogvliet goed hebben gescoord. Tevens heb ik een nieuwe kunst­kerstboom gekocht. Laat die kerstbomen­discussie dus maar beginnen!

Wiet
Van een internetvriend heb ik een zak wiet gekregen. Na het verwijderen van wat takjes heb ik een jointje gedraaid met ongeveer 25% wiet, maar ik werd daar helaas niet high of stoned van. Mogelijk is dit een milde variant. Ik heb nu volgens mij nog wel genoeg over om een klein beetje wiet­olie te maken om op het eczeem op de voeten te smeren. Enfin, dat zit in de planning voor volgend jaar.

Ambtenaren
Je kent het vast wel: ambtenaren m/v die hun huiswerk niet op orde hebben en vervolgens de burger de schuld geven van hun eigen wan­prestatie. Dergelijke lieden vind je ook bij het GBLT dat in delen van Midden-Nederland de zuiverings­heffing int. Ze weten best dat ze ooit eens per ongeluk mijn vrij­stelling hebben opgeheven, maar het lukt ze niet om die fout te herstellen. In plaats daarvan blijven ze mij lastig­vallen met dwang­invorgering. Volgend jaar moet ik maar eens een paar logjes over deze zyxnorren plaatsen.

Het wereldtoneel
2016 was volgens mij het jaar van Nigel Farage en de Brexit, de verkiezing van Donald Trump en de gratis reclame van het OM voor Geert Wilders. Hopelijk komt er in 2017 toch nog enige verandering in Nederland, Europa en Amerika.

Foto: Farage en Trump, twee gezichten uit 2016
Bron: Pinterest

(Aantal stemmen: 3 | Gemiddeld: 5,00 van 5)
Loading...